Skip to main content

TP Literatuuronderzoek – Jaar 2 – Assessment en talentontwikkeling (A&T): Inleiding

Inleiding

Voor de onderwijseenheid Assessment en Talentontwikkeling (A+T) voer je een assessment uit. Je brengt een advies uit over welke talenten, competenties en kwaliteiten de kandidaat nog verder kan ontwikkelen en op welke wijze. Hierbij adviseer je ook over de soort stage die  passend zou kunnen zijn bij de talenten van deze kandidaat. Op basis van de uitkomsten schrijf je een assessmentrapportage met het ontwikkeladvies. Uiteraard onderbouw je jouw advies met theoretische kennis uit de literatuur die je onderzoekt. 

Deze libguide helpt jou dit literatuuronderzoek gestructureerd aan te pakken. In het eerste jaar heb je al les gehad over bronnenkennis, zoekmethoden en zoekstrategieen. Hier bouw je op voort. 

Onder het tabblad inspiratie vind je tips om je op weg te helpen. Op basis van de thema's die in het onderwijsprogramma van A+T voorkomen. Dit kunnen boeken zijn, maar ook e-books, scripties, artikelen, websites etc. 

Gebruik, naast deze libguide, ook onderstaande bronnen die jou verder ondersteunen bij je literatuuronderzoek.

Website HAN Studiecentra (voor toegang tot diverse bronnen, zoals databanken, COTAN, HAN Catalogus)

Libguide TP Literatuuronderzoek (zoek)tips en tutorials (tips, tutorials, kennisclips) 

Libguide TP Literatuuronderzoek - jaar 1 - Preventie

Libguide Informatievaardigheden (uitgebreid stappenplan voor het gestructureerd uitvoeren van een literatuuronderzoek)

Informatie zoekproces

Informatiespecialist HAN Studiecentra - Toegepaste Psychologie

De informatiespecialist in het studiecentrum helpt je graag verder met je literatuuronderzoek als je er met de aangeboden lesmaterialen niet uitkomt. Neem dan contact op.