Skip to Main Content

Fysiotherapie jaar 2 - EBP: Home

EBP en de Studiecentra

Welkom bij fysiotherapie jaar 2 EBP! Deze LibGuide (gids) gaat over het vinden van wetenschappelijke literatuur. Binnen de drie elementen van EBP zullen de lessen van de studiecentra zich focussen op het vinden van het "beste beschikbare bewijsmateriaal". Het zoekproces bestaat uit zes stappen. Klik op de tabbladen bovenin voor meer informatie.

Wat is het doel:

Na het doorlopen van deze LibGuide kun je aan de hand van een PICO een gestructureerde zoekactie doen naar (minimaal twee) geschikte artikelen voor het beantwoorden van een klinische vraag.

Zoekproces

   1. Oriënteren

                             

   2. PICO-vraag

                             

   3. Zoekactie

                             

   4. Beoordelen

                             

   5. Verwerken

                             

   6. Evalueren

EBP

"Het toepassen van de methodiek van EBP heeft betrekking op een besluitvormingsproces waarbij beslissingen over zorg worden genomen op basis van: de professionele kennis en ervaring van de behandelaar, het beste beschikbare bewijsmateriaal, en de waarde(n) en voorkeur van de cliënt" (Kuiper, Verhoef, Munten & Hoegen, 2020, p. onbekend).

Overgenomen uit Evidence-based practice voor paramedici (p. onbekend) door C. Kuiper, J. Verhoef, G. Munten, & P. Hoegen., 2020, Amsterdam: Boom. Copyright 2020, Kuiper el al & Boom uitgevers Amsterdam.

Casussen en criteria

LibGuides Fysiotherapie

Overzicht van lessen van de HAN Studiecentra en de LibGuides die hierbij worden gebruikt.

De LibGuides hieronder zijn algemener van aard en kunnen je verder helpen bij het zoeken naar literatuur.