Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Master Social Work - Literatuuronderzoek 2020-2021: Informatievaardig

Wanneer ben je informatievaardig?

Informatievaardig ben je als je op een systematische manier betrouwbare informatie kunt verzamelen, beoordelen, verwerken en presenteren. Het is een belangrijk onderdeel van de competentie onderzoeksvaardigheden. De studiecentra bieden op allerlei niveaus en manieren aan studenten, docenten en onderzoekers ondersteuning bij het informatievaardig(er) worden. Al onze trainingen, instructies en ander materiaal zijn afgestemd op een of meerdere van deze normen: ACRL, SCONUL, LOOWI.

Stappen gestructureerd zoeken

21e Century Skills

Diagnostische toets - hoe informatievaardig ben je al?

 

Om je startniveau van informatievaardigheden* te bepalen, kun je onderstaande diagnostische toets te maken. Deze toets helpt je om jouw instapniveau te onderzoeken. 

* Definitie informatievaardigheden volgens Association of College & Research Libraries (ACRL ):
‘Informatievaardigheid is die combinatie van competenties die iemand nodig heeft om te onderkennen wanneer hij informatie nodig heeft, en waarmee hij in staat is de benodigde informatie op te sporen, te evalueren en effectief en zorgvuldig te gebruiken’ 

Informatievaardigheden portal op website HAN Studiecentra

Het onderdeel Informatievaardigheden op de website van de HAN Studiecentra geeft je de mogelijkheid om je kennis met behulp van tutorials en kennisclips te verdiepen. Met deze  vorm van elearning kun je zelf bepalen wanneer je toe bent aan verdieping of herhaling. Of wanneer je bijvoorbeeld wilt weten hoe je voor jouw bronvermelding referentiemanager RefWorks kunt inzetten.