Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Master Social Work - Literatuuronderzoek 2020-2021: Online tijdschriften

Online Tijdschriften

Met je HAN-account heb je toegang tot meer dan 35.000 online tijdschriften. De zoekmachine HANQuest doorzoekt al deze tijdschriften. Maar het kan interessant zijn om een tijdschriftnummer volledig door te kijken. Immers, via HANQuest, zoek je met zoektermen en krijg je heel gericht die onderwerpsresultaten binnen. Wil je een bredere scoop, dan is het online doorbladeren van e-journals een goede optie.

SoZio

Vakblad voor sociale professionals en het sociale domein. Nog niet online verkrijgbaar. Wel hebben we toegang tot de databank Sociaal Digitaal. Kijk voor meer informatie op www.sozio.nl. Op de homepagina vind je ook de optie om je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de breedte van je vakgebied.

Tijdschrift Sociale Vraagstukken

Tijdschrift dat de verbinding maakt tussen onderzoek en de praktijk. Via de website van TSS heb je toegang tot het online archief. Het papieren tijdschrift vind je op de tweede etage van het studiecentrum.

Totaal overzicht

Wil je weten tot welke internationale (wetenschappelijke) tijdschriften je toegang hebt? Ga dan naar de optie 'online tijdschriften' op de home-pagina van de website en vul 'social work' in. 

Vakblad Sociaal Werk

  • Behandelt alle facetten van de sociale professie
  • Voor professionals en studenten in sociaal werk​
  • Zoeken binnen het online archief dat terug gaat tot 2004
  • En de mogelijkheid om een abonnement te nemen op de gratis nieuwsbrief (onderaan de homepagina)

Tijdschrift Zorg+Welzijn

Informeert en ondersteunt jou als professional in het sociale domein. In Zorg+Welzijn lees je relevante achtergronden, interessante interviews, columns en tips ter ondersteuning van jouw dagelijks werk in het sociaal domein. Maak kennis met het werk van jouw collega’s en blijf op de hoogte van de veranderingen in de jeugdzorg, ggz, de gehandicaptenzorg, het jongerenwerk, het zorgen in de wijk, het welzijnswerk en de thuiszorg. Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief.

Nieuw nummer

Wil je weten wanneer er een nieuw nummer verschijnt van het tijdschrift dat je wilt volgen? Dan kun je via een RSS-feed of een emailmelding een seintje instellen. Dit doe je als volgt:

  • ga op www.han.nl/studiecentra naar de zoekbalk bij de optie Online Tijdschriften
  • zoek de titel op van het tijdschrift dat je wilt volgen, bijvoorbeeld Social Work Research
  • Klik rechts bovenin op delen en kies voor RSS-feed of emailmelding en volg de daarin aangegeven stappen.

Zodra er een nieuw nummer verschijnt, word je op de hoogte gesteld.