Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

TP Literatuuronderzoek – Jaar 1 – Psychologische begeleiding en coaching (PBC): Bronnenkennis

HAN catalogus

In de HAN Catalogus vind je alle materialen die in de diverse studiecentra van de HAN aanwezig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld boeken, tijdschriften, spelmaterialen en dvd's. Maar ook e-books zijn via de catalogus terug te vinden. 

Boomportaal

Kijk bijvoorbeeld eens op het BoomPortaal. Uitgeverij Boom biedt hier centraal toegang tot verschillende e-books, tijdschriften en databanken. In tegenstelling tot veel andere databanken is BoomPortaal Nederlandstalig.  

Databanken

De HAN Studiecentra sluiten abonnementen af op vakspecifieke databanken. Hierin zitten vooral online artikelen uit vaktijdschriften en e-books. Informatie die niet gratis via het internet te vinden is. Databanken zijn heel geschikt voor jou om, als professional in opleiding, te gebruiken. 

Enkele suggesties voor databanken met veel relevante informatie op het gebied van Toegepaste Psychologie zijn; BoomPortaal, PsycINFO, Beeld en Geluid op school, NexisUni en Psycholgy and Behavioral Sciences Collection. Dit is slechts een selectie. Zie www.han.nl/studiecentra voor de complete lijst met beschikbare databanken. 

HANQuest

Zoeken in HANQuest betekent zoeken in goede bronnen!

HANQuest is de zoekmachine die verschillende databanken in een keer doorzoekt. Dat scheelt jou veel tijd. Je hoeft je zoekopdracht niet meer in alle bronnen apart in te voeren. 

Overig

 

(e-)Boeken

(e-)Tijdschriften

Krantenartikelen

Internetartikelen

Documentaires

Scripties

...

Zie voor meer informatie over bronnenkennis en uitleg over de diverse bronnen ook de algemene LibGuide literatuur zoeken voor TP.