Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Social Work 2021-2022 - Zoeken en vinden van betrouwbare literatuur: 8. (Online) tijdschriften

LibGuide voor HAN-studenten Social Work: ondersteuning bij literatuuronderzoek, databankkennis en informatievaardigheid

Vaktijdschriften

Hieronder vind je een selectie van vaktijdschriften die voor Social Work relevant zijn. Deze tijdschriften zijn bijna allemaal online te raadplegen. HANQuest doorzoekt de inhoud van deze vakbladen.

Via de verschillende databanken heb je toegang tot veel meer (> 37.000 titels) online beschikbare (internationale) tijdschriften. Om een goede indruk te krijgen van het grote aanbod kun je op de homepagina van www.han.nl/studiecentra bij het onderdeel online tijdschriften bijvoorbeeld "social work" invullen. Je ziet dan dat je toegang hebt tot ruim 130 online tijdschriften die social work in de titel hebben.

De studiecentra hebben ook een abonnement op het tijdschrift SoZio. Dit tijdschrift is nog niet online verkrijgbaar en wordt dus ook niet door HANQuest doorzocht. Bezoek daarom de website van de tijdschriften en/of bekijk het tijdschrift in het studiecentrum. De databank NAZ doorzoekt wel SoZio maar geeft alleen een beschrijving van de inhoud van artikelen. 

Op zoek naar een artikel maar geen online toegang? Link gevonden die niet (meer) werkt? Mail je informatiespecialist

Tip: vaak kun je op de website van het tijdschrift een abonnement nemen op de gratis nieuwsbrief. Dit houdt je op de hoogte van recente ontwikkelingen op het vakgebied van Social Work en je pakt signalen mee op van wat er speelt in de maatschappij.

Vakblad Sociaal Werk

  • Behandelt alle facetten van de sociale professie
  • Voor professionals en studenten in sociaal werk​
  • Zoeken binnen het online archief dat terug gaat tot 2004
  • En de mogelijkheid om een abonnement te nemen op de gratis nieuwsbrief (onderaan de homepagina)

SoZio

Vakblad voor sociale professionals en het sociale domein. Nog niet online verkrijgbaar. Wel hebben we toegang tot de databank Sociaal Digitaal. Kijk voor meer informatie op www.sozio.nl. Op de homepagina vind je ook de optie om je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de breedte van je vakgebied.

Tijdschrift Zorg+Welzijn

Informeert en ondersteunt jou als professional in het sociale domein. In Zorg+Welzijn lees je relevante achtergronden, interessante interviews, columns en tips ter ondersteuning van jouw dagelijks werk in het sociaal domein. Maak kennis met het werk van jouw collega’s en blijf op de hoogte van de veranderingen in de jeugdzorg, ggz, de gehandicaptenzorg, het jongerenwerk, het zorgen in de wijk, het welzijnswerk en de thuiszorg. Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief.

Tijdschrift Sociale Vraagstukken

Tijdschrift dat de verbinding maakt tussen onderzoek en de praktijk. Via de website van Sociale Vraagstukken heb je toegang tot het online archief. Het papieren tijdschrift vind je op de tweede etage van het studiecentrum.

Tijdschriften Social Work Internationaal

Klik hier voor een selectie van internationale wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van Social Work. Bijvoorbeeld in het Journal of Social Intervention vind je artikelen van onderzoekers aan de HAN.

Je kunt ook op de website bij het onderdeel 'online tijdschriften' zoeken met de zoektermen 'social work'. Dan zie je de volledige opsomming van tijdschriften op dit vakgebied. Al deze online tijdschriften worden door HANQuest doorzocht.