Skip to Main Content

Voeding & Diëtetiek Literatuuronderzoek: 4. Beoordelen / Selecteren

Inleiding

Na het vinden van informatie is het belangrijk de bron en de informatie op kwaliteit te toetsen, voordat je deze daadwerkelijk gaat (her)gebruiken voor je werkstuk. Een kritische houding is hierbij erg belangrijk. Zelfs informatie aangeboden door de studiecentra van de HAN kan verouderd zijn. Criteria die je kunt gebruiken bij het beoordelen vind je in de boxen hieronder. De kennisclips geven je meer informatie over de criteria maar ook hoe je de opbouw van een wetenschappelijk artikel kunt doorgronden.

Beoordelingscriteria algemeen

Voor het beoordelen van alle andere bronnen (Boekhorst, Kwast & Wevers, 2004, pp
241-247) worden hieronder een aantal criteria genoemd. Geef ook hier altijd een
motivatie.

Check je informatie poster

Opdracht: Betrouwbaarheid tijdschriftartikel vaststellen

Opbouw wetenschappelijk artikel

Privacy gevoelige data

Betrouwbaarheid