Ergotherapie jaar 1 - Literatuur zoeken: Oefenmateriaal

Zoeken naar literatuur (aan de hand van zes stappen)

Bij 1: oriëntatie

Voer een korte oriëntatie uit op je onderwerp en stel de context vast.

Bij 2a: vraagstelling

Maak van je onderzoeksvraag een goede zoekvraag.

Bij 2b: Zoektermen

1. Selecteer de belangrijkste elementen uit je zoekvraag en zet ze in een zoekschema.

2. Ga op zoek naar relevante synoniemen, bredere termen etc. en zet deze ook in het zoekschema.

Bij 3a: bronnen bij jouw zoekvraag

Bepaal per zoekvraag waar je waarschijnlijk het betreffende antwoord gaat vinden.

Bij twijfel, kijk gerust eens rond in de verschillende bronnen.

Bij 3b: zoeken met AND en OR

Ga op zoek naar relevante informatie in de in 3a geselecteerde bronnen. Gebruik waar mogelijk de hierboven genoemde zoekstrategieën.

Probeer in elk geval HANQuest Geavanceerd Zoeken.

Bij 3: literatuurlijsten

Lees een artikel voor je onderzoek en kijk of er 'reading suggestions' bij staan. Ga op zoek naar deze artikelen en kijk in de litartuurlijst van deze artikelen.

De titels van artikelen kunnen ook gebruikt worden om meer goede zoekbegrippen te vinden.

Bij 4: beoordelen

Is de volgende bron betrouwbaar?

Bekijk onderstaande link en beoordeel aan de hand van de 'beoordelingscriteria voor bronnen' of de bron betrouwbaar is.

Bij 4: beoordelen

Is de volgende bron betrouwbaar? Check in HANQuest en/of Google (Scholar).

Stapel, Diederik. (2007). When different is better: performance following upward comparison. European Journal of Social Psychology, 37(2), 258–275.

Bij 5: Quiz APA

Bij 5: APA-richtlijn van boek

Book Jacket

1. Maak in Word de bronvermelding voor dit boek volgens de APA-richtlijnen.

2. Maak gebruik van de informatie bij tab 5 van deze libguide, verwerken. Linksonder op deze pagina vind je een handout van de APA-richtlijnen met behulp van Word.

3. Kun je de bronnen die je hebt ingevoerd, voor andere verslagen hergebruiken?