Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Vaktherapie jaar 4 - Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn: Zoekmachines

Gids voor het zoeken, beoordelen en verwerken naar betrouwbare informatie voor de afstudeeropdracht.

Zoekmachines en databanken

Google / Google Scholar
Onderstaande gids geeft informatie over het slimmer zoeken met hulp van Google en Google Scholar. Met Google Scholar kan op een eenvoudige manier gezocht worden naar wetenschappelijke literatuur van academische uitgeverijen en professionele organisaties, zie ook de kennisclip.

 HANQuest
De zoekmachine HANQuest doorzoekt in één keer een groot deel van de informatiebronnen die de Studiecentra aanbieden, waaronder ScienceDirect, APA PsycINFO en Cochrane Library. Klik hier voor een overzicht van alle databanken die doorgezocht worden en hier voor zoektips of bekijk de kennisclip.

 PubMed
Medische databank van de United States National Library of Medicine met beschrijvingen van artikelen uit meer dan 5000 tijdschriften en meer dan 25 miljoen referenties. De gids geeft uitleg over het zoeken.

 Nexis Uni
Deze wereldwijde krantenbank geeft toegang tot een groot aantal dagbladen, waaronder alle landelijke Nederlandstalige kranten. Het bestand wordt dagelijks aangevuld, artikelen uit de Nederlandse ochtendkranten zijn al voor 9 uur beschikbaar. Klik hier voor zoektips.

Databank Vaktherapie
Interventiebeschrijvingen van de verschillende vaktherapeutische disciplines. Alle interventies zijn geaccordeerd door de Commissie Product en Module Ontwikkeling (CPMO) van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

► StatLine
Databank van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) om zelf tabellen en grafieken samen te stellen aan de hand van gegevens over economie en samenleving.


Problemen met digitale toegang? Stuur een mail naar Digitaal Studiecentrum, eventueel met een screenshot van de pagina waar het probleem zich voordoet.

Google

 

 

Gids met tips bij het zoeken naar informatie via Google en Google Scholar.

Nexis Uni

 

 

Toegang tot een groot aantal dagbladen, waaronder de meest gelezen Nederlandstalige kranten.

HANQuest

 
Doorzoek in één keer een groot deel van de informatiebronnen die de HAN Studiecentra aanbieden.

Databank Vaktherapie

 

 

Interventiebeschrijvingen voor beeldende therapie, drama- en speltherapie, muziektherapie en psychomotorische (kinder)therapie.

PubMed

 

 

Gids met uitleg over zoeken in PubMed, een databank met beschrijvingen van medische artikelen.

Statline

 

 

Databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over de Nederlandse economie en samenleving.