Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Academie Sport en Bewegen - Digitaal Studiecentrum: Databanken En

LibGuide over de digitale content van de Academie Sport en Bewegen

Databanken Engels

Hieronder vind je een selectie van veelgebruikte, internationele bronnen met content op het gebied van sporten en bewegen. Soms kun je direct bij de informatie in de databank (groen slotje), soms kun je erbij nadat je bent ingelogd met jouw HAN-account (oranje slotje). Dit staat er steeds bij vermeld.

Bij elk bron of databank staat vermeld voor welk doel je de content kunt gebruiken. De ene databank bevat geschikte informatie voor het schrijven van de inleiding van jouw onderzoek, de andere databank bevat cijfers en gegevens ter onderbouwing van jouw onderzoeksvraag. Er zijn uiteraard nog veel meer geschikte bronnen. Raadpleeg hiervoor de informatiespecialist van jouw opleiding (zie tabblad 'Ask a librarian').


Problemen met digitale toegang? Stuur een mail naar Digitaal Studiecentrum, eventueel met een screenshot van de pagina waar het probleem zich voordoet.

SPORTDiscus

​ Deze bibliografische database heeft betrekking op de belangrijkste gebieden van de geneeskunde van sporten en aanverwante gebieden. De inhoudsgebieden  variëren van sportfysiologie en sportpsychologie tot aan de lichamelijke opvoeding en recreatie. SPORTDiscus is ideaal voor onderzoekers van fitness, gezondheid en sport studies.

PubMed

PubMed is een grote biomedische databank uit de Verenigde Staten. Er staan miljoenen referenties in, daarnaast is een deel van de artikelen full text te raadplegen.

Bevat PubMed Quick Start Guide, handleiding Full Text Articles en PubMed Tutorials.

Academic Search Complete

Academic Search Complete is een grote internationale databank met meer dan 12.000 wetenschappelijke tijdschriften en literatuurverwijzingen op diverse vakgebieden, waarvan er 4600 full text beschikbaar zijn

In Academic Search Complete zijn relatief veel artikelen over sport te vinden.

Eric

Eric, Education Resources Information Center, is een Amerikaanse databank met veel educatieve bronnen, deels full text.

PsycINFO

PsycINFO biedt toegang tot ruim 4 miljoen referenties en meer dan 2500 tijdschriften op het gebied van de psychologie. Het gaat over sociale en gedragswetenschappen, die onder andere toe te passen zijn binnen andere vakgebieden zoals pedagogiek, sociologie, verpleegkunde en human resource management.

Statista

Deze databank richt zich op de statistische informatie van en over internationale markten en devices. Het bevat statistieken gerelateerd aan sport en recreatie.

Web of Science

Met Web of Science heb je toegang tot citatie-indexen, databases met miljoenen citaties van wetenschappelijke publicaties.

Als je eenmaal een goed artikel hebt gevonden ("the red article"), dan kun je met dat artikel op zoek gaan naar recentere artikelen over hetzelfde onderwerp. In Web of Science zijn relatief veel artikelen over sport te vinden.