Skip to Main Content

Metis Gebruikershandleiding: Resultaat toevoegen

Een resultaat toevoegen

Bovenaan het scherm vind je de knop Resultaat toevoegen. 

Soort resultaat

Bij soort resultaat kies je het soort publicatie. Door voor overige resultaten te kiezen krijg je verderop nog een menu waar o.a. gastcollege en workshop als subcategorieën te kiezen zijn. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende resultaattypen.

Status

Bij status kun je kiezen voor onderhanden werk of invoer afgerond. 

Onderhanden werk houdt in dat de invoer van het resultaat nog niet compleet is en dat het nog niet gepubliceerd zal worden in de HAN Repository. Dit laatste hangt niet alleen van de status af, maar ook van het soort publicatie. Artikelen worden bijvoorbeeld wel gepubliceerd in de repository, gastcolleges niet.

Invoer afgerond betekent dat de metadata compleet zijn en dat het resultaat openbaar gemaakt mag worden. 

Auteurs

Voeg andere onderzoekers toe. Met het vergrootglas kom je in onderstaand zoekscherm. Typ een naam in en klik op toon om een lijst met auteurs te krijgen. Door te klikken op de i aan het einde van de regel kun je zien welke werkrelaties een auteur heeft.

Je koppelt een auteur aan de publicatie door te klikken op het vakje voor de naam.

Een auteur die niet in het systeem staat kan toegevoegd worden door het auteursveld in te vullen en op het volgende veld te klikken. Er verschijnt dan de vraag of de auteur moet worden toegevoegd. Deze auteurs zullen als externe auteurs in het systeem komen te staan.

Als een auteur wel aan de HAN verbonden is, maar niet in het systeem staat kun je contact opnemen met onderzoeksondersteuning@han.nl

Degene die het resultaat invoert komt als eerste auteur bovenaan te staan. Dit kun je wijzigen door de cijfers voor de auteursnaam aan te passen.

Meerdere werkverbanden

Als je meerdere werkverbanden hebt wordt er na het kiezen van het soort resultaat gevraagd bij welk werkverband deze publicatie hoort.

Wanneer co-auteurs meerdere werkverbanden hebben wordt na het kiezen van de naam uit de hulplijst gevraagd aan te vinken voor welk werkverband deze publicatie geregistreerd moet worden.

Metadata

De velden met metadata zijn verschillend per resultaattype. Velden met een rood sterretje zijn verplicht om in te vullen.

In het geval van tijdschriftartikelen kan bij het veld tijdschrift via het vergrootglas gezocht worden naar het tijdschrift.

Mocht het tijdschrift niet in de index staan neem dan contact op met onderzoeksondersteuning@han.nl

Opslaan

 Met vastleggen sla je het resultaat op.

Full text document toevoegen

 

Met de knop upload full text bovenaan het scherm kun je een full text document toevoegen. Dit kan ook in het overzichtsscherm door aan het einde van de regel op de uploadknop te klikken.

Medewerkers van het studiecentrum zullen controleren of de full text open access gepubliceerd mag worden.