Skip to main content

E-books: Voeding & Diëtetiek

E-books Studiecentra HAN

Studieboeken Voeding & Diëtetiek

De onderstaande door de studiecentra aangeboden e-books staan op de lijsten met verplichte en aanbevolen leermiddelen op Studystore.
Dit betekent echter niet dat alle studieboeken als e-book worden aangeboden. Dit heeft vooral financiele redenen. Deze zijn ook de oorzaak van de beperking dat de e-books meestal maar door een beperkt aantal gebruikers tegelijkertijd kunnen worden bekeken.

E-books Voeding & Diëtetiek

Adriaansen, M., & Caris, J. (2011). Elementaire sociale vaardigheden (3e druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Bekijk dit boek online

Brug, J., Van Assema, P., & Lechner, L. (2017). Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering: Een planmatige aanpak (9e druk). Assen: Koninklijke Van Gorcum.
Bekijk dit boek online

Fischer, T., & Julsing, M. (2015). Onderzoeksvaardigheden (2e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Grit, R., & Gerritsma, M. (2019). Competent adviseren: Professioneel aan het werk! (4e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Grit, R., & Gerritsma, M. (2015). Competent adviseren: Professioneel aan het werk! (3e druk)GroningenNoordhoff.
Bekijk dit boek online

Leibbrandt, A., Penseart, A., Scholten, H., Türkeli, E., & Verweij, M. (2016). Het diëtistisch consult (5e druk). Amsterdam: Boom.
Bekijk dit boek online

Silverman, J., Kurtz, S., & Draper, J. (2014). Vaardig communiceren in de gezondheidszorg: Een evidence-based benadering (3e herziene druk). Den Haag: Boom Lemma.
Bekijk dit boek online

Van der Burgt, M., & Van Mechelen-Gevers, E. J. (2008). Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Bekijk dit boek online

Inhoud supplementen Informatorium:

Nr. 86 (april 2014)

  1. Chemische voedselveiligheid
  2. Levensmiddelenwetgeving
  3. Mineralen en spoorelementen
  4. Orale voeding met een aangepaste consistentie
  5. Voeding bij hemato-oncologische ziekten

Nr. 87 (september 2014)

  1. Evidence-based diëtetiek
  2. Voeding bij stoma’s
  3. Schildklieraandoeningen
  4. Voedingsadviezen bij lithiumgebruik
  5. Voeding bij oncologische aandoeningen

Nr. 88 (december 2014)

  1. Methodisch handelen
  2. Eenduidig taalgebruik bij het diagnostisch en therapeutisch handelen van de diëtist
  3. Meetinstrumenten voor de diëtetiek
  4. Diabetes mellitus en zwangerschap
  5. Koolhydraten
  6. Voeding bij de ziekte van Parkinson

Nr. 89 (april 2015)

  1. Het beroep van diëtist; positie, beroepsuitoefening en taken
  2. Voedingscoaching met NLP
  3. Osteoporose en voeding
  4. Motivational Interviewing voor diëtisten
  5. Multipele sclerose en voeding
  6. Methoden voor het vaststellen van de lichaamssamenstelling

Nr. 90 (augustus 2015)

  1. Diabetes mellitus bij mensen van Marokkaanse of Turkse afkomst
  2. Voedingsmiddelentabellen
  3. Voeding en slokdarmaandoeningen
  4. Voeding en milieu

Nr. 91 (december 2015)

  1. Ondervoeding en nutritional assessment in de klinische setting
  2. De voedingsanamnese – Methoden voor voedselconsumptieonderzoek van bevolkingsgroepen en individuen
  3. Het Nederlandse voedingspeilingsysteem
  4. Voeding bij jicht en hyperurikemie

Nr. 92 (april 2016)

  1. Het FODMAP-beperkte dieet bij het prikkelbaredarmsyndroom
  2. Nierziekten bij volwassenen
  3. Cystic fibrosis
  4. Obesitas bij volwassenen

Nr. 93 (augustus 2016)

  1. Coeliakie bij kinderen
  2. Diabetes mellitus bij volwassenen
  3. Screenen op ondervoeding bij volwassenen
  4. Voeding en immunologie
  5. Voeding bij dunnedarmaandoeningen

Nr. 94 (december 2016)

  1. Gezonde voeding vanaf het vroegste begin in het leven
  2. Voeding en epidemiologie
  3. Microbiologische voedselveiligheid
  4. Veiligheid van verpakkingen en gebruiksartikelen voor levensmiddelen

Nr. 95 (april 2017)

  1. Dieetbehandeling eosinofiele oesofagitis
  2. Gepersonaliseerde voeding en zelfmonitoring
  3. Eetgedrag van ouderen: regulatie van voedselinname
  4. Voeding bij kinderen met oncologische aandoeningen
  5. Voeding bij neuromusculaire aandoeningen

Nr. 96 (augustus 2017)

  1. Denken over technologie, gezondheid, voeding en diëtetiek
  2. Niet-reguliere voedingssystemen nader bekeken
  3. Voedselovergevoeligheid bij oudere kinderen en volwassenen
  4. Perioperatieve voeding
  5. Suikers en zoetstoffen

Nr. 97 (december 2017)

  1. Voeding bij brandwonden
  2. Voeding bij dementie
  3. Voeding bij galblaas- en leveraandoeningen
  4. Voeding van de oudere mens
  5. Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag en de diëtist

Nr. 98 (april 2018)

  1. Voeding bij (recreatieve) sportbeoefening
  2. Het belang van sport en bewegen voor het handhaven van een gezond lichaamsgewicht
  3. Sportvoedingssupplementen en doping
  4. Voeding bij kinderen met maag-darmaandoeningen
  5. Erratum bij: Sportvoedingssupplementen en doping

Nr. 99 (augustus 2018)

  1. Voeding van het gezonde jonge kind (0–4 jaar)
  2. Eetstoornissen
  3. Eetstoornissen bij jonge kinderen
  4. Voeding bij kinderen met leveraandoeningen
  5. Voeding bij pancreasaandoeningen

Nr. 100 (december 2018)

  1. Voeding en gezondheidseconomie
  2. Oliën en vetten
  3. Ondervoeding bij kinderen
  4. Vergoedingsregelingen voor dieetkosten
  5. Voeding bij intensieve sportbeoefening
  6. Voeding en mond- en tandziekten

Nr. 101 (april 2019)

  1. Eiwitten
  2. Methodisch handelen
  3. Eenduidig taalgebruik bij het diagnostisch en therapeutisch handelen van de diëtist
  4. Meetinstrumenten voor de diëtetiek
  5. Van evidence-based diëtetiek naar practice-based evidence

Nr. 102 (augustus 2019)

     1. Mensen met het downsyndroom
     2. Coeliakie bij kinderen
     3. Duurzame voeding
     4. Dieetadviezen bij gebruik van MAO-remmers
​     5. Probiotica

Nr. 103 (december 2019)

      1. Dieet bij chronische nierschade
      2. Voeding bij mensen met een verstandelijke beperking
      3. Enterale voeding
      4. Klinische voeding
      5. Parenterale voeding

Nr. 104 (april 2020)

      1. Vitamines - algemeen
      2. Vitaminebehoefte en -inname
      3. Chylothorax en het MCT-dieet
      4. Voeding bij de ziekte van Huntington
      5. Schildklieraandoeningen

Voorbehoud

De studiecentra bieden digitale toegang tot deze titels om de studenten en medewerkers van de HAN meer manieren te bieden waarop ze vakliteratuur kunnen raadplegen.

Deze digitale versies zijn niet bedoeld als vervanging van de papieren versies.

Als studenten en medewerkers ze wel als zodanig gebruiken moeten ze sterk rekening houden met de beperking van een maximaal aantal gelijktijdige gebruikers.

Ook kunnen de studiecentra niet garanderen dat de titels altijd toegankelijk zijn: technisch kan er er altijd iets misgaan en licenties kunnen aflopen.

Colofon

Problemen bij het bekijken?
Neem contact op met Digitaal.Studiecentrum@han.nl