Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tweedegraads Lerarenopleidingen: APA-richtlijnen

Wat vind ik hier?

Iedere student van de HAN krijgt te maken met de APA-richtlijnen. 
Als je naar informatie zoekt, vind je allerlei verschillende bronnen waaruit jij stukjes informatie haalt om te gebruiken in jouw onderzoek. Dit mag echter alleen maar als je verwijst naar de bron waar jij die informatie hebt gevonden. Doe je dit niet of niet goed, dan pleeg je plagiaat.
Om plagiaat te detecteren, gebruiken de meeste opleidingen van de HAN het programma Ephorus
APA geeft met duidelijke richtlijnen aan hoe dat verwijzen precies moet. Zowel in je tekst als in je bronnenlijst kun je aan de hand van de APA-richtlijnen precies op de juiste manier verwijzen naar jouw oorspronkelijke bron. In deze libguide kun je handige APA-links en kennisclips vinden. Met behulp van de APA-Quiz kun je jouw APA-kennis testen. Daarvan kun je zelfs een bewijs van deelname uitprinten om boven je bed te hangen ;-)

APA Tutorial

APA-boekje

Op 8 juli 2021 is de 3e herziene editie van De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs verschenen, samengesteld door de Werkgroep APA, bestaande uit 11 informatiespecialisten van negen hogescholen, in samenwerking met SURF en het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB), en met toestemming van de American Psychological Association.
 
Deze handleiding verschijnt als gratis download en in een ringband (handig om tijdens het schrijven van een tekst bij de hand te houden), te koop voor € 4,05 via Studystore en in de Campusstore.

Kijk voor een overzicht van de belangrijkste wijzigingen op De APA-richtlijnen uitgelegd: Verschillen 2e en 3e editie.

De APA-richtlijnen uitgelegd - 3e herziene editie

APA weblecture

APA Introductie

APA Parafraseren en Citeren

APA Boek in bronnenlijst

APA Tijdschriftartikel in bronnenlijst

APA Webpagina in bronnenlijst

APA Persoonlijke communicatie

APA 10 Wijzigingen tussen APA6 en APA7