Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

CINAHL: 3. Zoeken met title/abstract

Zoeken naar verpleegkundige literatuur

Waarom zoek je met title/abstract?

- als een zoekterm in de titel of de samenvatting staat, zal het waarschijnlijk tot de belangrijkste onderwerpen van het artikel behoren.

- om zo volledig mogelijk te zijn in je zoektocht, bijvoorbeeld bij een systematic review of een meta analyse.

Zoeken met Title/abstract

 

 

 

 

CINAHL zoekt standaard in de titel, samenvatting en trefwoorden van de de zoekterm die is ingevoerd in de zoekregel. Om alleen te zoeken in de titel en/of samenvatting, is het nodig om de zoektermen dubbel in te voeren: één zoekregel voor het zoeken op TI Titel en één voor het zoeken op 'AB Uittreksel'. Achter elke zoekregel kun je het betreffende veld selecteren uit het drop-down menu. Combineer hierna de beide zoekregels met 'OR'.

In elke zoekregel kun je meerdere synoniemen invoeren, gescheiden door OR. Om een woordgroep te zoeken, gebruik je in CINAHL -net als in PubMed- dubbele aanhalingstekens, bijvoorbeeld “physical therapy”.

Video zoeken met title/abstract (3:03 min)