Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Master Pedagogiek - Practicum literatuur zoeken 2019: Opdracht

Opdracht

Tijdens het practicum worden diverse onderwerpen behandeld. Aan de hand van een opdracht ga je zelf met de materie aan de slag. Hieronder vind je per stap de opdracht. In de bijlage vind je een Word document dat je kunt gebruiken om je antwoorden of uitwerking van de opdracht in te noteren. 

Opdr. 1. Hoofd- en deelvragen (10 minuten)

Formuleer je hoofdvraag en bijbehorende deelvragen zo concreet mogelijk. Dit vergroot de kans dat je ook daadwerkelijk relevante antwoorden op je vraag zult vinden.

Indien je voor dit practicum nog geen eigen zoekvraag kunt formuleren, mag je voor het oefenen met zoektermen (opdr. 2) en het zoeken in diverse databanken (opdr. 3) gebruik maken van deze voorbeeld zoekvraag; 'wat zijn effectieve middelen om de eigen kracht van kinderen met autisme te vergroten?'

Opdr. 3. Bronnen / Zoekstrategieen

Voer zoekacties uit in onderstaande vijf bronnen. Maak bij elke zoekactie gebruik van een zoekstrategie. Selecteer per bron 1 resultaat die je relevant lijkt.

  1. HANQuest
  2. Google (Scholar)
  3. Web of Sciences of ERIC of PsycINFO
  4. Online Tijdschriften, bv. in British Journal of Social Work

Opdr. 2. Zoektermen

Vul het bouwsteenschema in met zoektermen voor de diverse elementen uit jouw zoekvraag. 

Opdr. 4. Kwaliteitscriteria

Kies uit de vijf gevonden zoekresultaten, twee zoekresultaten en beoordeel deze op relevantie en betrouwbaarheid aan de hand van de kwaliteitscriteria.