Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Pabo Arnhem en Nijmegen: Start

Een greep uit onze nieuwe aanwinsten!

Nu ook als ebook!

Nu ook als ebook!

Nu ook als ebook!

Nu ook als ebook!

Nu ook als ebook!

“’Ik wil een bos,’ zei ik tegen mijn ouders.”

Welkom op deze LibGuide!

Een LibGuide (ook wel Library Guide) is een soort gids die kan worden ingezet voor verschillende doeleinden.

Wij (Nikki Hooijerink en Janneke van der Pol) hebben ervoor gekozen om jou in deze gids kennis te laten maken met de twee studiecentra waar je als pabostudent terecht kunt.

Daarnaast helpen we je in deze gids graag verder op het gebied van informatievaardigheden. Informatievaardigheden hebben betrekking op het zoeken en vinden van informatie, het beoordelen van deze informatie en het juist verwerken daarvan in je tekst (via de APA-richtlijnen). In de loop van je studie zul je hier steeds meer mee te maken krijgen en zal er op dit gebied steeds meer van je verwacht worden.

Heb je hier vragen over, schroom dan niet en mail ons!

Meesters- en juffenavond Dekker v.d. Vegt

 

Binnenkort is er weer een Meesters- en Juffenavond in Dekker v.d. Vegt! Leen alvast je boek bij ons. Hieronder een selectie:

Tineke Honingh

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten met Boswachter Tim

Hoe leg je de oorlog in Oekraïne uit in de klas?

De oorlog in Oekraïne is volop in het nieuws. Het jeugdjournaal geeft er aandacht aan en thuis en in de klas wordt erover gepraat. Kinderen zitten met vragen waar je als juf of meester misschien ook niet meteen een antwoord op hebt. 
Een manier om het onderwerp oorlog in de klas te bespreken is via literatuur. Hieronder staan een aantal boeken met als onderwerp oorlog.

Wil je zelf wat meer achtergrond over de oorlog in Oekraïne? Onze collega heeft wat podcasts verzameld in de libguide voor de lerarenopleidingen VO.

Prentenboeken (AA):

B-boeken

C-boeken

Informatieve jeugdboeken

Studiecentrum Educatie Nijmegen 12 september weer open!

 

Het is al bijna zo ver! Op 12 september gaat Studiecentrum Educatie Nijmegen weer open na een grote verbouwing. We hopen je snel weer te zien! 

Klik hier voor meer informatie.
Heb je vragen? Dan kan je ons mailen! Studiecentrum.educatie-nijmegen@han.nl

Philip Hopman in het zonnetje

Illustrator Philip Hopman heeft de Max Velthuijs-prijs voor kinderboekillustraties gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt elke drie jaar uitgereikt. 

Lees het hele nieuwsbericht op de website van Gottmer

In het Studiecentrum van Pabo Arnhem hebben we een kleine tentoonstelling gewijd aan het werk van Philip Hopman. Ken je de boeken over Boer Boris? Dan ken je de tekeningen van Philip Hopman! Klik hier om de boeken op te zoeken in de catalogus. Of loop even langs!

 

Volg ons op Instagram!

Volg ons nu ook op Instagram!
Voor tips & tricks, nieuws en aanwinsten

 @Studiecentra_educatie

Via welke kanalen wil je ons graag nog meer volgen?
Facebook: 0 stemmen (0%)
Tiktok: 1 stemmen (100%)
Twitter: 0 stemmen (0%)
LinkedIn: 0 stemmen (0%)
YouTube: 0 stemmen (0%)
Snapchat: 0 stemmen (0%)
Geen van allen: 0 stemmen (0%)
Iets anders (laat het ons weten per mail!): 0 stemmen (0%)
Totaal aantal stemmen: 1

Deze zes kinderboekenschrijvers tussen 83 en 93 jaar blijven inspireren

Kinderboekenschrijvers Imme Dros en Harrie Geelen. Beeld: NOS/NTR.


Nieuwsuur heeft vijf korte interviews gehouden met zes kinderboekenschrijvers:  Imme Dros (85) en Harrie Geelen (83), Els Pelgrom (87), Thé Tjong-Khing (88), Dolf Verroen (93) en Tonke Dragt (91). 

Bekijk de fragmenten hier: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2413263-deze-zes-kinderboekenschrijvers-tussen-83-en-93-jaar-blijven-inspireren

Lesseries over deepfakes en nepnieuws

SkillsDojo is een website waar je allerlei lesseries kan vinden over bijvoorbeeld programmeren, robots bouwen en apps. Ook als je hier zelf geen kennis van hebt, kan je de lesseries inzetten in de klas!

SkillsDojo is bezig met het ontwerpen van een lesserie over deepfakes en nepnieuws, om kinderen te leren wat betrouwbare informatie is, en hen voor te bereiden op een toekomst waar dergelijke technologieën steeds vaker ingezet worden.

In het artikel hieronder lees je meer over de lesserie!

 

Aanwinsten

De collectie van het studiecentrum wordt regelmatig aangevuld met nieuwe materialen. In de slideshow hierboven zie je greep uit een aantal boeken die de laatste maanden in onze collectie zijn opgenomen.

Wil je meer weten over de uitleenmogelijkheden van een titel? Kik dan met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'openen in een nieuw tabblad'. Je gaat dan direct naar onze catalogus. 

Heb je zelf nog goede tips voor (online) boeken of andere materialen, waarvan je denkt dat ze echt een aanwinst zijn voor de studiecentra? Geef ons die dan zeker door. Je kunt dit persoonlijk aan de balie aan één van onze collega's doorgeven of via mailtje naar Nikki Hooijerink of Janneke van der Pol. Hun contactgegevens vind je op bij Contact & informatie. Alvast bedankt voor het meedenken!