Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Studiecentra pabo Arnhem en Nijmegen: Home

informatiespecialist pabo Arnhem

Informatiespecialist pabo Nijmegen

Welkom op deze LibGuide!

Een LibGuide (ook wel Library Guide) is een soort gids die kan worden ingezet voor verschillende doeleinden.

Wij (Nikki Hooijerink en Janneke van der Pol) hebben ervoor gekozen om jou in deze gids kennis te laten maken met de twee studiecentra waar je als pabostudent terecht kunt.

  • Studiecentrum Educatie Nijmegen | Kapittelweg 35
  • Studiecentrum pabo Arnhem | Ruitenberglaan 27

Daarnaast helpen we je in deze gids graag verder op het gebied van informatievaardigheden. Informatievaardigheden hebben betrekking op het zoeken en vinden van informatie, het beoordelen van deze informatie en het juist verwerken daarvan in je tekst (via de APA-richtlijnen). In de loop van je studie zul je hier steeds meer mee te maken krijgen en zal er op dit gebied steeds meer van je verwacht worden.

Heb je hier vragen over, schroom dan niet en mail ons!

Informatiespecialisten

Binnen de studiecentra werken naast de baliemedewerkers ook informatiespecialisten. 

Een informatiespecialist zorgt ervoor dat de collectie van het studiecentrum up-to-date is, onderhoudt contacten met het onderwijs en geeft lessen over informatievaardigheden en de APA-richtlijnen. Elke opleiding heeft zijn eigen informatiespecialist, waar de docenten én studenten met hun vragen terecht kunnen. 

Voor de pabo zijn dit de volgende twee specialisten: