Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Pabo Arnhem en Nijmegen: Start

Een greep uit onze nieuwe aanwinsten!

Derde druk (2022)

Welkom op deze LibGuide!

Een LibGuide (ook wel Library Guide) is een soort gids die kan worden ingezet voor verschillende doeleinden.

Wij (Nikki Hooijerink en Janneke van der Pol) hebben ervoor gekozen om jou in deze gids kennis te laten maken met de twee studiecentra waar je als pabostudent terecht kunt.

Daarnaast helpen we je in deze gids graag verder op het gebied van informatievaardigheden. Informatievaardigheden hebben betrekking op het zoeken en vinden van informatie, het beoordelen van deze informatie en het juist verwerken daarvan in je tekst (via de APA-richtlijnen). In de loop van je studie zul je hier steeds meer mee te maken krijgen en zal er op dit gebied steeds meer van je verwacht worden.

Heb je hier vragen over, schroom dan niet en mail ons!

Deze zes kinderboekenschrijvers tussen 83 en 93 jaar blijven inspireren

Kinderboekenschrijvers Imme Dros en Harrie Geelen. Beeld: NOS/NTR.


Nieuwsuur heeft vijf korte interviews gehouden met zes kinderboekenschrijvers:  Imme Dros (85) en Harrie Geelen (83), Els Pelgrom (87), Thé Tjong-Khing (88), Dolf Verroen (93) en Tonke Dragt (91). 

Bekijk de fragmenten hier: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2413263-deze-zes-kinderboekenschrijvers-tussen-83-en-93-jaar-blijven-inspireren

Studiecentrum Educatie is weer open!

Je vindt het Studiecentrum van Educatie Nijmegen op de -01 en de begane grond van Kapittelweg 35.

-01

Op de -01 vind je alle achtergrondliteratuur, vakdidactische boeken en boekenlijstboeken. Daarnaast staan hier de jeugdliteratuur en de romans. Ook zijn er werkplekken en een afsluitbare stilteruimte.

Je kunt de collectie op de -01 bereiken via de kantine en de lange gang langs de gymzalen. Deze toegang is geopend van 8.30-17:00 (tijdens vakanties gelden aangepaste openingstijden).

Een alternatief is de interne trap en lift, die uitkomen in het Studiecentrum op de begane grond. Tijdens de reguliere openingstijden kan je altijd via de interne trap naar de -01 komen.

Begane grond

Op de begane grond, naast het iXperium, staan methodematerialen voor de lerarenopleidingen basisonderwijs en de tweedegraads lerarenopleidingen. Ook vind je hier het speelleermateriaal. Achterin het Studiecentrum is een afsluitbare stilteruimte met de tijdschriften. Daarnaast zijn hier enkele vergaderruimtes voor studenten en medewerkers.

De komende tijd wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van Studiecentrum en iXperium. Hierdoor kan het zijn dat je wat overlast ervaart.
Wij horen graag wat je van de nieuwe situatie vindt. Vul hiervoor de online enquête in: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=t-dzXeGzAE2zAwVhQLKjtFlpOjNDa7hCvI64B3ahFyZUMzhCQlg2NVBBV0E0UFZBSks1QjJKM0M5Si4u

Lesseries over deepfakes en nepnieuws

SkillsDojo is een website waar je allerlei lesseries kan vinden over bijvoorbeeld programmeren, robots bouwen en apps. Ook als je hier zelf geen kennis van hebt, kan je de lesseries inzetten in de klas!

SkillsDojo is bezig met het ontwerpen van een lesserie over deepfakes en nepnieuws, om kinderen te leren wat betrouwbare informatie is, en hen voor te bereiden op een toekomst waar dergelijke technologieën steeds vaker ingezet worden.

In het artikel hieronder lees je meer over de lesserie!

 

Volg ons op Instagram!

Volg ons nu ook op Instagram!
Voor tips & tricks, nieuws en aanwinsten

 @Studiecentra_educatie

Via welke kanalen wil je ons graag nog meer volgen?
Facebook: 0 stemmen (0%)
Tiktok: 1 stemmen (100%)
Twitter: 0 stemmen (0%)
LinkedIn: 0 stemmen (0%)
YouTube: 0 stemmen (0%)
Snapchat: 0 stemmen (0%)
Geen van allen: 0 stemmen (0%)
Iets anders (laat het ons weten per mail!): 0 stemmen (0%)
Totaal aantal stemmen: 1

Aanwinsten

De collectie van het studiecentrum wordt regelmatig aangevuld met nieuwe materialen. In de slideshow hierboven zie je greep uit een aantal boeken die de laatste maanden in onze collectie zijn opgenomen.

Wil je meer weten over de uitleenmogelijkheden van een titel? Kik dan met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'openen in een nieuw tabblad'. Je gaat dan direct naar onze catalogus. 

Heb je zelf nog goede tips voor (online) boeken of andere materialen, waarvan je denkt dat ze echt een aanwinst zijn voor de studiecentra? Geef ons die dan zeker door. Je kunt dit persoonlijk aan de balie aan één van onze collega's doorgeven of via mailtje naar Nikki Hooijerink of Janneke van der Pol. Hun contactgegevens vind je op bij Contact & informatie. Alvast bedankt voor het meedenken!