Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

TP Literatuuronderzoek (zoek)tips en tutorials: Vaktijdschriften

Ondersteuning bij literatuuronderzoek voor HAN toegepaste psychologie studenten, door de HAN studiecentra

Vaktijdschriften

Hieronder vind je een selectie van vaktijdschriften die je kunt vinden in de kasten in de HAN studiecentra. Sommigen zijn ook digitaal te raadplegen.

Via de verschillende databanken heb je toegang tot veel meer (> 37.000 titels) online beschikbare (internationale) tijdschriften. Kijk voor een overzicht op Online tijdschriften - Full text finder.

Op zoek naar een artikel maar geen online toegang? Link gevonden die niet (meer) werkt? Mail je informatiespecialist.

Zie ook: http://www.socialpsychology.org/journals.htm voor een overzicht met relevante tijdschriften. 

Gedrag en organisatie : tijdschrift voor sociale, arbeids- en organisatiepsychologie

Gedrag & Organisatie

Verschijnt 4x per jaar

Gedrag & Organisatie beoogt het stimuleren en publiceren van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de sociale psychologie en de arbeids- en organisatiepsychologie in Nederland en Vlaanderen. Het tijdschrift kan online geraadpleegd worden na inlog met je HAN account of doorzocht worden met behulp van HANQuest.

Opleiding en ontwikkeling : tijdschrift voor Human Resource Development

Opleiding en ontwikkeling

Uitgave van Reed Business Information

Verschijnt 4x per jaar

O&O opleiding en ontwikkeling is het tijdschrift voor Human Resource Development. Het slaat een brug tussen theoretische inzichten rond opleiden en ontwikkelen (o.a. coachen) en de praktijk van de HRD-professional.

Psychologie en Gezondheid

Psychologie & Gezondheid

Beschikbare jaargangen 2005 - 2011

Psychologie en Gezondheid wil de ontwikkeling en het gebruik van psychologische kennis en methoden op het gebied van de psychische en lichamelijke gezondheid bevorderen en de communicatie aanmoedigen tussen onderzoekers en iedereen die betrokkenen is bij de zorg voor gezondheid. Het tijdschrift kan online geraadpleegd worden na inlog met je HAN account of doorzocht worden met behulp van HANQuest.

De Psycholoog : maandblad van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

De Psycholoog

Verschijnt 11x per jaar

Online artikelen uit dit tijdschrift kunnen via je informatiespecialist in het studiecentrum opgevraagd worden.

Tijdschrift voor Coaching : visieblad voor professioneel begeleiden

Tijdschrift voor Coaching

Verschijnt 4x per jaar

Online toegang na eenmalige registratie binnen school. Bovenin zie je in een groene balk "U bevindt zich binnen het netwerk van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Log in of maak een account aan om gratis toegang te krijgen tot uitgaven en artikelen van Examens, Tijdschrift Positieve Psychologie, Tijdschrift voor Coaching en TvOO"

Tijdschrift voor HRM - online platform

Tijdschrift voor HRM publiceert artikelen, columns en boekbesprekingen op het gebied van HRM. Deze zijn opgeslagen in een database op een online platform. De database bevat meer dan 500 items. De meeste artikelen worden geschreven door wetenschappers, onderzoekers en adviseurs.

 

Tijdschrift voor neuropsychologie : diagnostiek, behandeling en onderzoek

Tijdschrift voor neuropsychologie

Uitgave van Boom psychologie

Verschijnt 3x per jaar

"Dit tijdschrift biedt een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen binnen het neuropsychologische werkveld op het gebied van diagnostiek, behandeling en onderzoek. De artikelen gaan over wetenschappelijk literatuuronderzoek en zijn zowel theoretisch als praktijkgericht." (Boom psychologie)

Health psychology : the official journal of the Division of Health Psychology

Health psychology

Verschijnt 6x per jaar

Impact Factor: 3.611

"Health Psychology ® is a scholarly journal devoted to understanding the scientific relations among psychological factors, behavior and physical health and illness" (APA.org)

Artikelen kunnen via je informatiespecialist in het studiecentrum aangevraagd worden.