Skip to Main Content

Full text zoeken: Fulltextartikelen

Tips voor de volledige toegang tot een artikel

Introductie

Veel onderzoeksrapporten en artikelen zijn full text te vinden. In deze LibGuide zie je wat je kunt doen om bij deze full text te komen. 

We raden je aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten die de HAN jou als student of medewerker te bieden heeft bij het zoeken naar kwalitatief hoogwaardige, wetenschappelijke informatie. Werk bijvoorbeeld via Eduroam of Workspace. Informatie hierover vind je hier

Ook zijn er hulpmiddelen zoals de Lean Library webbrowser extensie beschikbaar die het je makkelijk maken. 

Als het hier niet mee lukt zijn er nog enkele externe middelen te bedenken die je kunt inzetten. Informatie daarover vind je hier

 

Kom je er niet uit, neem dan altijd contact op met de informatiespecialist van jouw opleiding. Hij of zij kan je vaak nog wel verder helpen. 

 

Wat zijn fulltextartikelen?

Een fulltextartikel geeft toegang tot de volledige inhoud van een artikel.

Fulltextartikelen zijn steeds vaker direct via internet te lezen. Sommige zijn gratis en vrij toegankelijk, andere zijn pas te raadplegen nadat je bent ingelogd.

Als een artikel niet full text beschikbaar is via internet, kun je het vaak wel volledig lezen (of opvragen) in een bibliotheek of als je zelf een abonnement hebt.