Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Verpleegkunde - EBP-Basis: Literatuuronderzoek

Stappenplan

Inleiding

Het is belangrijk om vanaf de eerste stap vast te leggen wat je gedaan hebt in het informatiezoekproces. Hiermee breng je structuur aan in je zoekproces en voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Door bij te houden van wat je doet, kun je tijdens het zoekproces je zoekacties bijsturen en weet je wat je wel en niet al hebt gebruikt als zoekterm en bron. Door je zoekgang en -resultaten te noteren kun je gevonden informatie later ook makkelijk terugvinden. Een logboek is hiervoor een handig hulpmiddel.

Bekijk de PowerPoint en de video's bij het tabblad OnderwijsOnline ter voorbereiding op het responsiecollege. Hieronder vind je ook de link naar die pagina.

Stappenplan

 

1 Oriënteren 

                                                                            

2 Zoekvraag

                    

3 Zoekactie

                      

4 Beoordelen

                    

5 Verwerken

                    

6 Evalueren

Diagnostische toets

Zoekschema

Het zoekschema helpt om een gestructureerde zoekactie op te stellen voor jouw zoekvraag. Het schema ondersteunt bij het opstellen van de vraag en voor het uitschrijven van de zoektermen waarmee je in een database kunt gaan zoeken om artikelen te vinden die antwoord kunnen geven op jouw vraag.

NUTTIGE LITERATUUR DIGITAAL BESCHIKBAAR