Skip to Main Content

Medische Hulpverlening - Praktijkonderzoek: Home

Libguide voor afstudeerders

Het kwaliteitsproject en de Studiecentra

Deze LibGuide is voor studenten Medische Hulpverlening die bezig zijn met het kwaliteitsproject.

  • Studenten nemen de LibGuide zelfstandig door ter voorbereiding op het practicum door de HAN Studiecentra (één a twee lesuren).
  • Tijdens dit practicum is er gelegenheid om vragen voor te leggen en te oefenen.

Inleiding

Het is belangrijk om vanaf de eerste stap vast te leggen wat je gedaan hebt in het informatiezoekproces. Hiermee breng je structuur aan in je zoekproces en voorkom je dat je op enig moment door de bomen het bos niet meer ziet.

Door het bijhouden van wat je doet, kun je tijdens het zoekproces je activiteiten bijsturen en weet je wat je wel en niet al hebt gebruikt als zoekterm en bron. Door je zoekgang en -resultaten te noteren kun je gevonden informatie later ook makkelijk terugvinden.

Ook voor degene die je eindproduct moet beoordelen is het van belang om inzicht te krijgen in je informatiezoekproces en het resultaat. Degene die je beoordeelt moet kunnen zien hoe je gezocht hebt en hoe je tot de gevonden informatie bent gekomen. 

Stappenplan

 

1 Oriënteren 

                                                                            

2 Zoekvraag

                    

3 Zoekactie

                      

4 Beoordelen

                    

5 Verwerken

                    

6 Evalueren

Zoekschema

Het zoekschema helpt om een gestructureerde zoekactie op te stellen voor het praktijkgericht onderzoek. Het schema ondersteunt bij het opstellen van de vraag en het uitschrijven van de zoektermen waarmee je in een database kunt gaan zoeken om artikelen te vinden die antwoord kunnen geven op jouw vraag.

Nuttige literatuur (digitaal beschikbaar)