Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Cochrane: Full text-zoeken

Zoeken naar systematic reviews en clinacl trials

Artikel in Cochrane met full text-toegang


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rechts onder de beschrijving zie je of een artikel gratis toegankelijk is, of er sprake is van free access. Ook al deze omschrijving er niet bij staat, kan er full text-toegang zijn. 

Klik dus altijd door naar de titelbeschrijving van het artikel (tweede afbeelding). Daar vind je rechtsonder mogelijk de optie view pdf. Klik deze aan.

Let op! De toegang tot full text-artikelen is alleen beschikbaar na inlog met jouw HAN-account. Het is dus belangrijk om via de website van de HAN Studiecentra naar Cochrane te gaan, niet via Google.

Artikel in Cochrane zonder full text-toegang

Als Cochrane geen toegang tot de full text van een artikel heeft, kun je het volgende doen.

 

- knip en plak de titel van het artikel in HANQuest en kijk of er nu wel toegang is tot de full text;

- knip en plak de titel van het artikel in Google Scholar en kijk of er rechts op het scherm een link verschijnt naar de full text.

 

Als deze twee zoekacties niets opleveren, neem dan contact op met een informatiespecialist van de HAN Studiecentra (zie het tabblad Ask a librarian) of raadpleeg de Libguide Full text-zoeken. Hieronder vind je de link.