Skip to Main Content

Logopedie - Introductie Studiecentra: Zoekmachines

Een eerste kennismaking met de Studiecentra

Studiecentra - Introductie Catalogus

RUQuest
Een zoekmachine met informatiebronnen die de Radboud Universiteit beschikbaar stelt. Klik op 'continue as guest' om een overzicht te krijgen van beschikbaar materiaal. Studenten van de HAN kunnen bij de Universiteitsbibliotheek ook (digitaal)materiaal inzien en lenen.

Bevat helpfunctie.

HANQuest

Studiecentra - HANQuest introductie

HANQuest doorzoekt meerdere bronnen tegelijk!

HANQuest is de zoekmachine voor het vinden van betrouwbare bronnen voor je studie. Je vindt deze zoekmachine op www.han.nl/studiecentra. In deze lijst zie je welke bronnen HANQuest doorzoekt. Dit zijn hoofdzakelijk betaalde databanken die niet door Google doorzocht worden.

Let op! Voor Logopedie kunnen er ook diverse belangrijke websites zijn. Deze worden niet door HANQuest doorzocht. Op de HAN Studiecentra website vind je deze websites via balk databanken. Gebruik de zoekterm Logopedie.

Zoekcommando's in HANQuest

Google en Google Scholar

Google Scholar is de wetenschappelijke tak van de zoekmachine Google. Google Scholar biedt je toegang tot gratis open access wetenschappelijke informatie. Het webadres is www.scholar.google.com Gebruik de 'gewone' Google om je te oriënteren op je onderwerp en stap dan over op HANQuest in combinatie met Google Scholar.

Zoekcommando's in Google (Scholar)

HAN Linker in Google Scholar

Wanneer je de HAN linker toevoegt bij instellingen in Google Scholar krijg je achter je zoekresultaat meteen te zien of je via de HAN bij de fulltext van het artikel kunt komen! Je kunt hier eventueel ook de Radboud-linker toevoegen om te zien of de RU het artikel fulltext heeft.

Handige tips in de Google-Google Scholar LibGuide