Skip to Main Content

Pabo Arnhem en Nijmegen: APA

Intro APA

Een van de dingen waar je tijdens je studie veel mee te maken zult krijgen, is het correct toepassen van de APA-richtlijnen. Binnen de studiecentra van de HAN hebben we op dit gebied gelukkig veel kennis en kunde in huis. Enkele van onze collega's zijn hier in gespecialiseerd!

Om jou zo goed mogelijk te helpen met de APA-richtlijnen, hebben we een paar handige kennisclips voor je opgenomen (zie hieronder). Neem zeker even de tijd om deze te bekijken.

Het APA-boekje, waar al deze informatie uitgebreid in staat, is downloaden via deze website: auteursrechten.nl. Het fysieke boekje is ook te koop voor € 5,95 bij de Campusstore. Online bestellen kan bij Studie Bijdehand voor € 6,95 (excl. verzendkosten)

Heb je daarna nog vragen? Kijk dan op onze website onder het kopje 'auteursrechten' en je vindt alle informatie nog een keer handig op een rijtje.

Kom je er dan nóg niet helemaal uit? Dat kan, want er zijn veel verschillende bronnen die je kunt gebruiken met elk haar eigen bronvermelding. Misschien helpt de informatie op het APA-blog je verder en anders mag je je vraag altijd stellen door te mailen naar het Auteursrecht Informatiepunt. Het e-mailadres vind je in Outlook!

 

 

Benieuwd hoe goed je de APA-regels al beheerst?
Test jezelf via de quiz De 10 meest gemaakte APA-fouten

APA Introductie

APA Parafraseren en Citeren

APA Afbeeldingen: tabellen en figuren

APA Afstudeeropdrachten en proefschriften

APA Persoonlijke communicatie

APA Hoofdstuk uit een boek

APA Webpagina in bronnenlijst

APA Boek in bronnenlijst

APA Tijdschriftartikel in bronnenlijst

APA Copyright, creative commons en in het publieke domein

APA Referentiemanagers