Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Master Circulaire Economie: Meervoudige waardecreatie

Meervoudige waardecreatie

In de circulaire economie gaat het om het creëren van sociale, fysieke en ecologische waarde gericht op het welzijn van mensen en het behoud van het eco-systeem. Hierbij mag de waardecreatie van één vorm niet ten koste gaan van een andere vorm van waarde. Bovendien is een rechtvaardiger verdeling van waarden een belangrijk doel. Wij onderscheiden in navolging van de International Integrated Reporting Council (IIRC) de volgende zes waarden: natuurlijke, sociaal-relationele, intellectuele, menselijke, financiële en materiele waarde.

Er zijn verschillende mogelijkheden om literatuur te zoeken. Boeken kun je vinden via de catalogus van de Studiecentra HAN. Wetenschappelijke artikelen kun je vinden via de zoekmachine van de Studiecentra: HANQuest. De zoekmachine HANQuest doorzoekt in één keer een groot deel van de informatiebronnen die de Studiecentra aanbieden. Via de website van de Studiecentra kun je beide mogelijkheden gebruiken.

Om de juiste informatie op een systematische manier te kunnen verzamelen, beoordelen en verwerken kun je een stappenplan Informatievaardigheden gebruiken. Deze vind je op de Libguide Informatievaardigheden.