Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

VT jaar 2 - Palliatieve werkwijze en Vaktherapie: Tijdschriften

Gids voor het zoeken en vinden van informatie over de palliatieve werkwijze door middel van beeldende, drama- of muziektherapie.

Pallium

Pallium: Tijdschrift over palliatieve zorg
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1389-2630 (papier), 1875-7049 (online)
Verschijnt 5× per jaar

Aanwezig vanaf: jaargang 1, nummer 1, 1999 - heden (papier, bewaartermijn 20 jaar), jaargang 8, nummer 1, 2006 - heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Op de website van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen kan een Excelbestand worden gedownload met inhoudsopgaven vanaf 1971, inclusief voorlopers Tijdschrift voor Creatieve Therapie en Dokumentatiebladen van de Nederlandse Vereniging voor Kreatieve Therapie:
Artikelen vanaf 1971

Tijdschrift over de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

Tijdschrift voor Vaktherapie

Tijdschrift voor Vaktherapie: Praktijk, theorie, onderzoek en beroep
Uitgave van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

ISSN 1871-5052
Verschijnt 4× per jaar
Samensmelting van Tijdschrift voor Creatieve Therapie en Tijdschrift voor Psychomotorische Therapie

Aanwezig vanaf: jaargang 1, nummer 1, 2005 - heden (papier), jaargang 5, nummer 1, 2009 - heden (online)
Niet doorzoekbaar in HANQuest

Op de website van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen kan een Excelbestand worden gedownload met inhoudsopgaven vanaf 1971, inclusief voorlopers Tijdschrift voor Creatieve Therapie en Dokumentatiebladen van de Nederlandse Vereniging voor Kreatieve TherapieArtikelen vanaf 1971

Er worden regelmatig artikelen over rouw en verlies gepubliceerd.

Impact

Impact: Magazine over de psychosociale gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen​
Uitgave van Arq Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld

Verschijnt 4× per jaar
Voortzetting van Cogiscope 

Aanwezig vanaf: volume 1, nummer 1, 2017 – heden (papier), volume 1, nummer 1, 2017 – heden (online)
Niet doorzoekbaar in HANQuest

Kwartaalblad dat informeert, agendeert en discussieert over ingrijpende gebeurtenissen op zowel mensen, organisaties als samenleving en de impact daarvan. Het magazine is gericht op mensen die zich beroepsmatig bezighouden met de psychosociale gevolgen van rampen, crisis, oorlog en geweld, zoals hulpverleners, onderzoekers en beleidsmakers. Daarnaast focust Impact zich op een brede groep professionals en andere belangstellenden met interesse in terugkerende actuele thema’s als psychotrauma, psychosociale hulp na rampen en crisis als ook oorlog, vervolging en geweld. Afleveringen kunnen gratis gedownload worden op de website van Arq, het meest recente nummer uitgezonderd.

Themanummers:
2020-1: Traumatische rouw 
2019-4: Trauma in beeld
2019-3: 75 jaar leven met oorlog
2019-1: Moreel trauma
2018-2: Verzet
2018-1: Veteranen