Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Technische databanken en vakliteratuur per academie: Technische databanken en vakliteratuur per academie

Academies

Inleiding

Databanken
Databank of database is een digitale gegevensverzameling. Er zijn databanken met (wetenschappelijke) artikelen, maar ook met wetteksten, statistieken, materiaalgegevens of normen.
Vakliteratuur
Vakliteratuur is geschreven om de beroepsgroep op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en wordt veelal geschreven door professionals die in de praktijk werkzaam zijn. Vakliteratuur kent vele verschijningsvormen, zoals (hand)boek, woordenboek, vaktijdschrift of vakweblog.
Vaktijdschriften
Vaktijdschrift of vakblad verschijnt met vaste regelmaat in fysieke of digitale vorm en is specifiek gericht op een bepaalde industrie of specialisatie.
Vakweblog
Vakweblogs zijn op internet te vinden, maar ook veel vaktijdschriften in digitale vorm zijn uitgebreid met een blog, waarin experts in het vakgebied informatie delen.

OnderwijsOnline en diagnostische toets

Voor zoektips en fact checking kijk op Onderwijs Online bij Studiecentrum Techniek.