Skip to Main Content

Medische Hulpverlening - Studiecentrum: Home

LibGuide over de digitale content van Medische Hulpverlening

Aanwinsten

Inleiding

In deze LibGuide vind je een overzicht van de digitale content van Medische Hulpverlening. De LibGuide maakt je wegwijs in het digitale informatielandschap van medische hulpverlening. Na het doornemen van de LibGuide ken je de belangrijkste bronnen van deze sector of weet je je weg daar naartoe te vinden. Veel succes en plezier!

LibGuides worden gemaakt door de informatiespecialisten van de HAN om kennis te verzamelen en te delen over bronnen en om te laten zien hoe je deze het beste kunt gebruiken. De LibGuides worden daarnaast gebruikt ter ondersteuning bij de hoor- en werkcolleges.

Ontbreken er bronnen of werkt een link niet? Stuur een e-mail naar h.vinken.

Publicatiedatum:  maart 2018
Laatste aanvulling:  september 
2022

Inhoud LibGuide

De LibGuide Digitaal Studiecentrum Medische Hulpverlening bestaat uit de volgende onderdelen. Elk onderdeel heeft een apart tabblad:

 

organisaties: een overzicht van organisaties in Nederland die actief zijn op het gebied van verpleegkunde. Het gaat onder andere om overheden, onderzoeksinstituten en brache-organisaties.

► databanken: een overzicht van Nederlandstalige en Engelstalige databanken voor jouw opleiding. Een databank of database is een verzameling gegevens of documenten over een specifiek onderwerp.

► zoekmachines: een overzicht van zoekmachines die je de weg wijzen naar informatie voor jouw studie. Een zoekmachine is een machine waarmee je informatie zoekt op het internet, bijvoorbeeld van websites, databanken of sociale media. 

► e-books: een overzicht van met name e-books van boeken op de boekenlijst van jouw opleiding. 

 tijdschriften: een overzicht van de belangrijkste tijdschriften voor medische hulpverlening waar een digitale toegang voor is.

 e-learning: een overzicht van digitale modules waarin staat hoe je snel en efficiënt informatie kunt vinden over het onderwerp dat jij bestudeert. Sommige e-learning modules/LibGuides zijn zelfstandig door te nemen, andere zijn bedoeld als achtergrondinformatie bij een werk- of hoorcollege dat een informatiespecialist voor jouw opleiding verzorgt. Ook vind je hier oefenmateriaal om vertrouwd te raken met bepaalde databanken of bronvermeldingen.

bronvermelding APA: een overzicht van de belangrijkste pagina's met informatie over de APA-richtlijnen, zodat je je bronnen goed vermeldt en geen plagiaat pleegt.

► studiecentrum kapittelweg: een overzicht van de faciliteiten in dit studiecentrum, zoals het reserveren van werkruimten en het lenen van boeken uit de collectie.

► ask a librarian: een overzicht van de informatiespecialisten die je kunnen helpen bij het zoeken van de juiste informatie voor jouw onderwerp of onderzoek. Zij geven vaak gerichte tips en trucs zodat je snel verder kunt met jouw onderzoek en niet vastloopt.