Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Social Work jaar 3 - deskresearch: Je bronnen opslaan met Endnote

Grip op je bronnen

Gespecialiseerde software kan helpen bij het op de juiste manier opslaan, bewerken en hergebruiken van de beschrijvende informatie (metadata) van publicaties.
Deze software identificeert gegevens (zoals titel, auteur, publicatiedatum etc.) en plaatst ze in een persoonlijke bibliotheek. Deze collectie kan vervolgens worden gebruikt om referenties toe te voegen aan een eigen artikel, scriptie of werkstuk. Een enorm goed hulpmiddel dus om grip te houden op je literatuuronderzoek. En sinds kort kun je als HAN-student gebruik maken van Endnote. 

Klik hier om de LibGuide met uitleg over Endnote te openen

Meer over Endnote

Met ingang van september 2022 biedt de HAN Endnote aan voor al haar studenten en medewerkers. EndNote is een programma dat je helpt bij het verzamelen, organiseren, citeren en delen van verwijzingen (=referenties) naar (en vaak ook de full text van) bronnen (artikelen, boeken, data, etc). Vanwege de snelheid en geavanceerde opties is EndNote niet alleen geschikt voor gebruik bij een scriptie of werkstuk, maar ook zeer geschikt voor het verwerken van grote aantallen publicaties in systematic reviews.

Een aantal voordelen:
- Doorzoek honderden online bronnen voor referenties en PDF's
- Vind in één klik 'Find full text' volledige artikelen (PDF's) bij referenties
- Lees, review, annoteer en doorzoek PDF's
- Deel jouw hele library (of een gedeelte) met (in- en externe) collega's, houd wijzigingen bij en beheer wie de data mag wijzigen
- Houd jouw bibliografische gegevens gezond met de automatische referentie- en link-update mogelijkheden
- Creëer regels om referenties automatisch te organiseren terwijl je werkt.


Beschikbaarheid
Medewerkers met een HAN-laptop kunnen het programma downloaden via de bedrijfsportal. Studenten vinden de downloadinstructies op OnderwijsOnline. Verder is Endnote op alle vaste computers binnen de HAN beschikbaar.

Support
Er zijn vele handleidingen en video's aanwezig die ervoor zorgen dat Endnote eenvoudig te gebruiken is. Meer informatie is te vinden in deze libguide en op de website van Endnote.
- Zie je geen 'Cite While You Write' tool in Word? kijk dan eerst op Clarivate EndNote Support voor Cite While You Write.
- Heb je problemen met het installeren van EndNote? Neem dan contact op met de functioneel beheerders van team onderzoeksondersteuning (onderzoeksondersteuning@han.nl).