Skip to main content

SPORTDiscus: Home

Zoeken naar sportgerelateerde literatuur

Inleiding SPORTDiscus

Om efficiënt te zoeken in SPORTDiscus, is het aan te raden om goed voorbereid aan de slag te gaan. Als je nog niet precies weet wat je zoekt of waar je naar op zoekt bent, is de kans klein dat je in SPORTDiscus vindt wat je nodig hebt.

Als je in SPORTDiscus begint met zoeken voor bijvoorbeeld je praktijkgericht onderzoek, heb je vaak nog geen goede zoektermen en zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Je kunt je dan beter eerst oriënteren in bijvoorbeeld HANQuest of Google Scholar. Een overzichtelijk stappenplan vind je hier. 

Wanneer gebruik je SPORTDiscus?

  • je bent op zoek naar informatie over sport en sportgerelateerde informatie.
  • je wilt een sportgerelateerde vraag beantwoorden.
  • je wilt een systematic review of meta-analyse uitvoeren.

Wat is SPORTDiscus?

SPORTDiscus with Full text is een database voor onderzoek naar sport- en sportgeneeskunde. De database bevat informatie voor gezondheidswerkers en onderzoekers op het gebied van fitness, gezondheid en sport. SPORTDiscus biedt toegang tot honderden full-text sportgeneeskunde tijdschriften. Onderwerpen: zijn voeding, fysiotherapie, arbeidshygiëne, inspanningsfysiologie en kinesiologie

- Ruim 600 tijdschriften met toegang tot de full text-artikelen
- Volledige tekstdekking die teruggaat tot 1930
- Samenvatting van artikelen uit bijna 980 tijdschriften
- Meer dan 3.800 gedetailleerde records voor sportgerelateerde video
- Meer dan 160.000 artikelen met doorzoekbare geciteerde referenties

Toegang tot SPORTDiscus

Ga naar de databank SPORTDiscus via de website van de HAN Studiecentra of via de LibGuides. Zo heb je direct toegang tot de full text van de artikelen.

Let op! Ga niet naar SPORTDiscus via Google. Als je via Google naar SPORTDiscus gaat, moet je betalen voor de full text-artikelen. Via de HAN-toegang kun je wel doorklikken naar de full text (als deze beschikbaar is).