Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

SPORTDiscus: Publicaties

Zoeken naar sportgerelateerde literatuur

Publicaties

In SPORTDiscus with Full Text is het mogelijk om op publicatie te zoeken. Er verschijnt een alfabetische lijst van titels. Per titel is een overzicht te vinden van de full text-toegang. Verder is het mogelijk om alerts aan te maken per tijdschrift en om een tijdschrift afzonderlijk te doorzoeken op een bepaalde term.

Overzicht van publicaties in SPORTDiscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de blauwe balk bovenin is de optie Publications te vinden. Via die toegang kom je bij het alfabetische overzicht van de tijdschriften in SPORTDiscus with FULL Text. Het gaat om ruim 600 tijdschriften. Hier zie je de eerste drie, die rood zijn omcirkeld.

Verder is het mogelijk om te zoeken op titel. Plaats hiervoor de titel van het tijdschrift in het zoekveld Browsing: SPORTDiscus with FULL Text - Publicaties en klik op Browse. Het is ook mogelijk om naar beneden te scrollen om het overzicht per pagina te bekijken.

Informatie per tijdschrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is een zoekactie gedaan naar het tijdschrift Sportscience. De naam van het tijdschrift is in de zoekregel geplaatst, gevolgd door een enter op browse. Welke informatie verschijnt?

- Artikelen uit het tijdschrift zijn full text beschikbaar vanaf 12-01-2009 tot en met heden.

- Bibliografische referentie vanaf 12-01-2006.

- Door op het rood omcirkelde woord te klikken, verschijnen details van het tijdschrift, inclusief de toegang per jaar.

- Alerts ontvangen over dit tijdschrift is mogelijk door de oranje alerbutton aan te klikken: kies voor bijvoorbeeld bibliografische info of full text.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is ook mogelijk om op trefwoord te zoeken in een specifiek tijdschrift. In dit geval is gekozen voor de term running. Zet een vinkje in het vierkantje links van het alertsymbool en klik op Add om te zoeken in het tijdschrift Sportscience. In de zoekregel boven verschijnt nu de term (JN "Sportscience"). ​Plaats hier de term running achter en je krijgt artikelen waarin het woord running voorkomt uit het tijdschrift Sportscience.