Skip to Main Content

Vaktherapie themagids - Verwonderen en Beeldende Therapie: Beeldende therapie

Gids voor het zoeken en vinden van informatie over verwonderen en beeldende therapie.

Publicaties verwonderen en beeldende therapie

Een selectie van verschenen titels over het thema beeldende therapie in combinatie met de thema's verwonderen, spelen en spelplezier, sensopatische werkvormen en toevalstechnieken.

Dit overzicht is niet compleet, kijk voor meer titels in HANQuest.

Laatste aanvulling: 11 oktober 2023

Afstudeerscriptie

Fritz, J. (2017). Toeval bestaat niet: Afstudeeronderzoek over het effect van werken met toevalstechnieken binnen beeldende therapie op de kwaliteit van leven van drie thuiswonende mensen met dementie [Afstudeeropdracht]. NHL Stenden Hogeschool.

Te raadplegen via HBO Kennisbank.

Afstudeerscriptie

Van der Velden, L. (2013). Ik ben in het hier en nu: Kom je ook? Sensopatische beeldende werkvormen voor dementerende ouderen [Afstudeeropdracht]. Hogeschool Utrecht.

Te raadplegen via HBO Kennisbank.

Boek

Uitgeest, W. (2010). De binnenkant van blauw: Onderzoek naar de dynamiek van blauw en de toepassing hiervan in de kunstzinnige therapie. Christofoor.

Beschikbaarheid HAN Studiecentra.

Boek

Dhont, M. C. (2016). 't Tijdloze uur: 22 beeldende, pedagogisch-didactische oefeningen voor kinderen: Hoe verstandelijke, emotionele, sociale intelligentie samen te bevorderen (Herziene versie). Free Musketeers.

Bekijk Website.

Beschikbaarheid HAN Studiecentra.

Boek

Floor, L., & Overman, D. (2011). In tekenbeweging zijn: De tekenbewegingsmethode in theorie en praktijk. Back2Base.

Bekijk Website.

Beschikbaarheid HAN Studiecentra.

Afstudeerscriptie

Salm, M. (2007). Onderzoek naar het effect van het aanbieden van een module sensopatische beeldende werkvormen op de beleving van de ANpatiënten van de opnamegroep van Rintveld, centrum Eetstoornissen, in Zeist [Afstudeeropdracht]. Hogeschool Utrecht.

Te raadplegen via HBO Kennisbank.