Skip to Main Content

Startpagina Studiecentrum Gezondheid en Vitaliteit (Medische hulpverlening, vaktherapie & verpleegkunde): algemeen

Libguide voor Academie Gezondheid en Vitaliteit (AGV).

Google en Google Scholar

Google

Google is een zoekmachine om webpagina's en documenten op het internet te doorzoeken. Voor algemene informatie en snelle zoekacties naar achtergrondinformatie is dit een erg geschikte zoekmachine, al is niet alle informatie die je ermee vindt even betrouwbaar. 

Google Scholar

Google Scholar is net als Google een zoekmachine met als verschil dat er alleen wetenschappelijke artikelen (tijdschriften, boeken, rapporten, pdf-bestanden, etc.) gevonden worden. De zoekmachine richt zich op alle wetenschappelijke disciplines. Er is echter geen kwaliteitscontrole aanwezig.

Klik HIER om naar de Google startpagina te gaan.

Klik HIER om naar de Google scholar startpagina te gaan.

Klik HIER om naar de libguide over Google en Google Scholar te gaan.

Overige databanken

Nexis Uni

Lexis Uni (voorheen LexisNexis) beheert archieven van onder andere dagbladen, tijdschriften en wettelijke documenten.

Klik HIER om naar de databank te gaan.

thesaurus.com

thesaurus.com is een online bibliotheek waarmee je synoniemen en antoniemen kunt vinden. Je kunt deze bibliotheek gebruiken om een zoekopdracht uit te breiden met andere woorden met een vergelijkbare betekenis.

Klik HIER om naar de website te gaan.

Wikipedia

Wikipedia is een online encyclopedie die door vrijwillige auteurs wordt geschreven. De inhoud is vrij her te gebruiken mits er verwezen wordt naar de bron. Je kunt wikipedia gebruiken om snel achtergrond informatie over een onderwerp te vinden, of om vertalingen voor een onderwerp te vinden door te wisselen tussen talen.

Klik HIER om naar de website te gaan.

Wolfram alpha 

Wolfram alpha is een antwoordmachine die antwoord kan geven op eenvoudige vragen en wiskundige problemen. Ook kan de zoekmachine achtergrondinformatie geven over bepaalde onderwerpen. Anders dan andere zoekmachines probeert Wolfram alpha je direct antwoord te geven op je vraag in plaats van je door te verwijzen naar een website met het antwoord.

Klik HIER om naar de website te gaan.

Worldcat

Worldcat is een samenwerkingsproject van vele bibliotheken wereldwijd die een gezamenlijke online catalogus hebben opgezet. Het is de grootste publiekelijk toegankelijke catalogus ter wereld. Je kunt ermee zoeken naar onder andere boeken, DVDs, CDs en artikelen.

Klik HIER om naar de website te gaan.