Skip to Main Content

Startpagina Studiecentrum Gezondheid en Vitaliteit (Medische hulpverlening, vaktherapie & verpleegkunde): Full text artikelen

Libguide voor Academie Gezondheid en Vitaliteit (AGV).

De volledige tekst van artikelen vinden

Veel onderzoeksrapporten en artikelen zijn full text te vinden, wat betekent dat je toegang hebt tot het volledige artikel. In sommige gevallen zie je alleen de titel en abstract, en moet je echter eerst inloggen om het artikel te raadplegen. De verschillende manieren om bij de volledige tekst van een artikel te komen worden hieronder uitgelegd. 

Hieronder staan een aantal mogelijkheden om bij de volledige tekst van een artikel te komen beschreven. Voor meer informatie kun je de libguide over het vinden van Full Text artikelen raadplegen. 

klik HIER voor de libguide over het vinden van Full text artikelen. 

Via google scholar

Via google scholar kun je van veel artikelen gemakkelijk de volledige tekst vinden door te zoeken op de titel van het artikel. Rechts van het artikel staat vaak een link naar de volledige tekst (als PDF of HTML).

De HAN linker geeft je daarnaast toegang tot artikelen van tijdschriften waar de HAN een abonnement op heeft. om deze te activeren klik je in google scholar op de drie streepjes links bovenin, ga je naar instellingen, en klik je op bibliotheeklinks. In de zoekbalk vul je vervolgens 'hogeschool van Arnhem en Nijmegen' in. Nadat je met je account hebt ingelogd staat er naast sommige artikelen nu ook 'HAN Linker'. Wanneer je hierop klikt kom je ook bij de volledige tekst van een artikel.

Via de HAN collectie

Wanneer je de Lean Library extensie hebt geïnstalleerd krijg je automatisch een melding wanneer je een op een website bent met een artikel waar jouw organisatie toegang toe heeft. Deze extensie kun je eenvoudig downloaden. Hieronder is de link weergegeven naar de pagina's waar je de extensies kunt downloaden voor verschillende browsers:

Google Chrome

Microsoft Edge

Mozilla Firefox

Via HAN Quest

Met HAN Quest doorzoek je gemakkelijk de collectie van boeken en artikelen die de HAN in haar (online) collectie heeft. Hiervoor kun je naar de website van HAN studiecentra gaan en op HAN Quest klikken. Je kunt ook gebruik maken van de onderstaande widget. 

Via de informatiespecialist

Wanneer je nog steeds geen toegang krijgt tot het artikel kun je contact opnemen met een informatiespecialist van het studiecentrum. Hiervoor kun je de titel en auteur mailen naar studiecentrum.kapittelweg33@han.nl. Zij helpen je dan graag verder.