Skip to Main Content

Tweedegraads Lerarenopleidingen: HOME

De studiecentra van de HAN hebben vier verschillende locaties; twee in Nijmegen en twee in Arnhem. 
Studiecentrum Educatie Nijmegen vind je in Nijmegen aan de Kapittelweg 35, ook wel het Educatie- of  I/O-gebouw genoemd.
In dit gebouw zijn alle lerarenopleiding primair en voortgezet onderwijs, de lerarenopleiding gezondheidszorg & welzijn en de educatieve masters gehuisvest.
In ons studiecentrum kun je natuurlijk terecht voor het lenen van boeken, studieplekken en advies over onze materialen en diensten. Daarnaast hebben we ook een enorm digitaal aanbod voor jullie. Denk hierbij aan kennisclips waar je een rondleiding krijgt door het studiecentrum, maar ook clips waarin uitleg wordt gegeven hoe onze website werkt, uitleg over informatievaardigheden of wat de APA-richtlijnen zijn. 
Alle onderdelen van onze dienstverlening die voor jou belangrijk zijn, kun je terugvinden in deze Libguide (komt van: Library Guide).

De informatiespecialisten van Studiecentrum Educatie zorgen er o.a. voor dat de collectie van het studiecentrum up-to-date is, onderhouden contacten met het onderwijs en geven lessen over informatievaardigheden (hoe/waar/waarom zoek ik naar informatie), de betrouwbaarheid van bronnen en de APA-richtlijnen.

In het Studiecentrum Educatie werken vijf informatiespecialisten, waarvan drie voor de lerarenopleidingen VO:
Roos van Rooij en Caroline Herregraven,  voor de lerarenopleidingen van de talen en de exacte vakken (wiskunde, biologie, natuur-/scheikunde) en LGW en Judith Fröling voor de lerarenopleidingen van geschiedenis, aardrijkskunde en economie en de masteropleidingen.

Nikki Hooijerink  en Janneke van der Pol (tijdelijk vervangen door Caroline Herregraven) zijn informatiespecialist voor de Pabo.
De Libguide van de Pabo kun je hier vinden.

Voor vragen over alle zaken die je in deze libguide kunt vinden, kun je bij ons terecht.

Voor meer vakspecifieke informatie zie Domeinen TGLO 

Boekenlijstboeken

Zodra de boekenlijsten van onze opleidingen bekend zijn, zorgen wij ervoor dat van elk verplicht en aangeraden boek minimaal 2 exemplaren in onze bibliotheek staan. Eén exemplaar daarvan is beperkt uitleenbaar zodat je deze altijd in het Studiecentrum kan raadplegen of kunt scannen voor thuisgebruik.

 

Nieuwe aanwinsten in onze collectie

Handige websites

AI in het onderwijs

In het magazine Slimmer onderwijs met AI vind je praktische tips voor in de klas, interviews met experts, achtergrondverhalen en inspirerende voorbeelden van AI in het onderwijs. Diverse thema’s komen hierbij aan bod, waaronder AI toepassen in het onderwijs, AI en toetsing, ethiek, richtlijnen en beleid. Het magazine is een initiatief van de Pilothub Studiedata en AI van Npuls 


Hoe kun je plaatjes herkennen die zijn gegenereerd met AI? In dit artikel van National Geographic lees je een aantal handige tips.


Tom Naberink, docent Sport en Bewegen aan de HAN, heeft twee handige websites opgezet met uitleg en tips over AI voor docenten en studenten


LessonUp heeft een baanbrekende ChatGPT lesgenerator gelanceerd. Op 22 maart jl. vond hierover een webinar plaats.


Op de website Onderwijs van Morgen (een initiatief van Malmberg)  worden tips gegeven hoe je ChatGPT als leermiddel in kunt zetten.


SURF heeft een blog gemaakt met een verzameling van relevante bronnen en artikelen over ChatGPT en de impact ervan op het onderwijs.


Hoe werkt ChatGPT en wat zijn de risico’s? En hoe slim, schoon en sociaal is ChatGPT eigenlijk? Tijdens de workshop ‘ChatGPT en onderwijs’ afgelopen mei vertelde HAN-collega’s Jorn Bunk en Jochem ten Böhmer hier al over. Inmiddels is het informatieve deel van de workshop omgezet in kennisclips. Hiermee vergroot je je bewustzijn, kritisch denkvermogen én de digi- en datavaardigheden die jij en je leerlingen nodig hebben om AI op een verantwoorde manier in te zetten.

Kennisclip 1: ChatGPT en onderwijs (12 minuten)
Kennisclip 2: ChatGPT en Slim, Schoon en Sociaal (9 minuten)

Volg ons op Instagram!

Volg ons nu ook op Instagram!
Voor tips & tricks, nieuws en aanwinsten

 @Studiecentra_educatie

Via welke kanalen wil je ons graag nog meer volgen?
Facebook: 0 stemmen (0%)
Tiktok: 1 stemmen (20%)
Twitter: 0 stemmen (0%)
LinkedIn: 4 stemmen (80%)
YouTube: 0 stemmen (0%)
Snapchat: 0 stemmen (0%)
Geen van allen: 0 stemmen (0%)
Iets anders (laat het ons weten per mail!): 0 stemmen (0%)
Totaal aantal stemmen: 5

Congressen

Nivoz | Congres Grip op gedrag: hoe vinden we elkaar in de school? Tijdens het eendaagse congres Grip op gedrag: hoe vinden we elkaar in de school? op woensdag 15 mei 2024 (georganiseerd door 1801 jeugd & onderwijsadvies) gaan we in op al deze aspecten die met gedrag en verbinding te maken hebben. Het congres is gericht op leraren en leidinggevenden uit het po, vo en mbo. Je kunt luisteren naar inspirerende verhalen van Karim Amghar (schrijver, programmamaker en docent) en Kirsten Cuppen (leraar van het jaar 2021 en erg succesvol in het motiveren van leerlingen).