Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tweedegraads Lerarenopleidingen: Inleiding

De studiecentra van de HAN hebben vier verschillende locaties; twee in Nijmegen en twee in Arnhem. 
Studiecentrum Educatie Nijmegen vind je in Nijmegen aan de Kapittelweg 35, ook wel het Educatie- of  I/O-gebouw genoemd.
In dit gebouw zijn alle lerarenopleiding primair en voortgezet onderwijs, de lerarenopleiding gezondheidszorg & welzijn en de educatieve masters gehuisvest.
In ons studiecentrum kun je natuurlijk terecht voor het lenen van boeken, studieplekken en advies over onze materialen en diensten. Daarnaast hebben we ook een enorm digitaal aanbod voor jullie. Denk hierbij aan kennisclips waar je een rondleiding krijgt door het studiecentrum, maar ook clips waarin uitleg wordt gegeven hoe onze website werkt, uitleg over informatievaardigheden of wat de APA-richtlijnen zijn. 
Alle onderdelen van onze dienstverlening die voor jou belangrijk zijn, kun je terugvinden in deze Libguide (komt van: Library Guide).

nieuwe aanwinsten in het zonnetje

cover   Wereldgericht onderwijs cover cover cover cover cover cover  cover cover cover cover cover cover cover coverWetteksten Hoger Onderwijs 2022-2023

Door op het boek te klikken kun je zien of het boek beschikbaar is. 

Informatiespecialisten

Wat is een informatiespecialist? 
Een informatiespecialist zorgt o.a. ervoor dat de collectie van het studiecentrum up-to-date is, onderhoudt contacten met het onderwijs en geeft lessen over informatievaardigheden (hoe/waar/waarom zoek ik naar informatie) en de APA-richtlijnen.

In het Studiecentrum Educatie werken drie informatiespecialisten, waarvan twee voor de lerarenopleidingen VO:
Caroline Heregraven , zij vervangt  Roos van Rooij gedurende haar zwagerschapsverlof  voor de lerarenopleidingen van de talen en de exacte vakken (wiskunde, biologie, natuur-/scheikunde)
Judith Fröling voor de lerarenopleidingen van geschiedenis, aardrijkskunde en economie 
De masteropleidingen en de Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn kunnen bij zowel Judith als Roos terecht voor vragen over het studiecentrum of aanverwante zaken.

Nikki Hooijerink is informatiespecialist voor de Pabo.
De Libguide van de Pabo kun je hier vinden.

Voor vragen over alle zaken die je in deze libguide kunt vinden, kun je bij ons terecht.
In het filmpje hiernaast kun je kennis maken met ons studiecentrum onze medewerkers!

Webinairs Boom Voortgezet Onderwijs

Boom uitgevers is dit jaar gestart we met een reeks KERN-colleges Wiskunde, Nederlands en Engels,  boordevol met inspiratie voor lessen. In de week van Forum zijn er webinars voor geschiedenis docenten gegeven . Heeft u een college of webinair gemist dan kunt u ze via KERN-colleges - Webinars Forum  terug kijken.

Nepnieuws en deep-fake technologie

Thema Europa

De leerhoek is een online platform voor leerlingen van PO en VO om de EU te ontdekken door middel van spelletjes , wedstrijden,  video's  en activiteitenboeken. Op de site vind je ook inspiratie voor lessen 

 

heropening Studiecentrum Educatie

 

Voorbeeld van afbeelding

De verbouwing heeft enkele weken vertraging opgelopen waardoor we  bij aanvang van dit studiejaar de deuren nog niet konden openen voor (nieuwe) studenten en medewerkers van de HAN. Door een aantal tijdelijke aanpassingen kan Studiecentrum Educatie vanaf maandag 12 september weer open gaan op werkdagen van 8.30 - 18.00 uur. Er is dus nog geen avondopenstelling.

Jullie zijn van harte welkom in het Studiecentrum om boeken te lenen, in te kijken en terug te brengen. Er is op dit moment nog maar beperkte mogelijkheid om in het Studiecentrum te studeren of in groepjes samen te werken. Ook kan het zijn dat je geluidhinder hebt van de laatste bouwactiviteiten. Het Studiecentrum is op dit moment te bereiken via de ingang op -1 in via de gang achter de kantine. 

Zodra het Studiecentrum en het Ixperium helemaal af zijn zullen we dit vieren met een feestelijke opening, jullie wordt natuurlijk geïnformeerd zodra een definitieve datum bekend is.

Heb je vragen? Dan kan je ons mailen! Caroline ( vervanging zwangerschapsverlof  Roos) voor lerarenopleidingen talen en exacte vakken of Judith voor de lerarenopleidingen van mens en maatschappij en de masters. 

Kennismaking SCEN

Actualiteiten

PRATEN OVER DE OORLOG TUSSEN OEKRAÏNE EN RUSLAND IN DE KLAS

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de leerlingen in jouw klas hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan. Of het ze nu wel of niet direct raakt, vragen over dit verhitte onderwerp zijn onvermijdelijk. Hoe besteed je in de klas aandacht aan deze heftige gebeurtenis? Uitgeverij Malberg geeft tips voor in de klas

Uitgeverij Boom, methode FORUM heeft extra lesmateriaal ontwikkelt om de oorlog in de Oekraïne in de klas te behandelen, Lesmateriaal_Oekraïne.pdf (mcusercontent.com)  

PODCASTS DIE JE DE OEKRAÏNE HELPEN BEGRIJPEN 

Het is moeilijk wegkijken wanneer het conflict zich in realtime voor je neus ontvouwt, maar wie het brede overzicht wil bewaren, kan luisteren naar een aantal postcasts, enkele bijzondere afleveringen die de situatie in Oekraïne in kaart brengen op een rijtje:

De BBC heeft een volledig nieuwe dagelijkse podcast over Oekraïne op poten gezet. In de Ukrainecast belichten  Victoria Derbyshire en buitenlandjournalist Gabriel Gatehouse elke dag een aspect van het conflict. 

Een hele toegankelijke Podcast is Voordat de bom valt, een podcast  over de Oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Een wekelijkse update over de stand van zaken in de Oekraïne - Rusland spanningen. Door Jelle Brandt Corstius.

Op BNR nieuwsradio verzorgen Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk dagelijks een Oekraïne-update maandag | BNR Nieuwsradio. 

De Standaard-journaliste Corry Hancké. woonde zelf kort in Rusland. In haar podcast vertelt ze over de gekrenkte trots en de wraakgevoelens van Poetin en de zijnen. Beluister DS Vandaag 

Historicus Hubert Smeets  en Bart Funnekotter doen in Onbehaarde apen van NRC. ‘ de ware geschiedenis' van Oekraïne uit de doeken.

In Today, explained van Vox slaagt Yale-professor Timothy Snyder er in amper een halfuur in om de recente geschiedenis van de Oekraïne samen te vatten. Je begrijpt meteen waarom Oekraïne vervlochten is met Rusland, maar ook waarom de Oekraïners zo staan op hun onafhankelijkheid.