Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Libguide Informatievaardigheden AOO: Bronnen verwerken

Bronnen verwerken

Teksten en ideeën van anderen mogen niet zonder bronvermelding in een eigen document gepresenteerd worden, dat is plagiaat. Wanneer voor een werkstuk (of publicatie) literatuur en andere bronnen zijn gebruikt moet daar op een correcte manier naar worden verwezen, zodat de docent (of een andere lezer) kan nagaan welke bronnen gebruikt zijn en of de bronnen goed gebruikt zijn.
Het doel van een literatuurvermelding is:

  • de vindbaarheid: je geeft aan waar de informatie kan worden teruggevonden
  • de controleerbaarheid: je geeft de mogelijkheid tot verificatie
  • de bescheidenheid: je geeft de ander de eer die hem of haar toekomt

Op de website van de Studiecentra is een speciale pagina te vinden over het correct verwerken van bronnen. Hier vind je uitleg en voorbeelden. 

De 10 meest gemaakte APA-fouten, herken je ze? Doe deze test en leer ze te vermijden.

De APA-richtlijnen uitgelegd

                                                 

Nu verkrijgbaar: De APA richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs. Deze derde herziene editie is op 8 juli 2021 verschenen als gratis download en in een ringband - handig om tijdens het schrijven van een tekst bij te houden. De handleiding is te koop voor €4.05 in de studystore en in de campusstore.