Skip to Main Content

Mondzorgkunde - Studiecentrum: Home

Gids over digitale content voor Mondzorgkunde

Inleiding

In deze LibGuide vind je een overzicht van de digitale content van Mondzorgkunde. De LibGuide maakt je wegwijs in het digitale informatielandschap. Na het doornemen van de LibGuide ken je de belangrijkste bronnen van Mondzorgkunde of weet je je weg daar naartoe te vinden. Veel succes en plezier!

LibGuides worden gemaakt door de informatiespecialisten van de HAN om kennis te verzamelen en te delen over bronnen en om te laten zien hoe je deze het beste kunt gebruiken. De LibGuides worden daarnaast gebruikt ter ondersteuning bij de hoor- en werkcolleges.

Ontbreken er bronnen of werkt een link niet? Stuur een e-mail naar Studiecentrum K33.

Publicatiedatum: juli 2021
Laatste aanvulling: juli 2012

Inhoud LibGuide

De LibGuide Digitaal Studiecentrum Mondzorgkunde bestaat uit de volgende onderdelen. Elk onderdeel heeft een apart tabblad:

 

organisaties: een overzicht van organisaties op het gebied van Mondzorgkunde in Nederland. Het gaat onder andere om overheden, onderzoeksinstituten en brache-organisaties.

► databanken: een overzicht van Nederlandstalige en Engelstalige databanken voor jouw opleiding. Een databank of database is een verzameling gegevens of documenten over een specifiek onderwerp.

► zoekmachines: een overzicht van zoekmachines die je de weg wijzen naar informatie voor jouw studie. Een zoekmachine is een machine waarmee je informatie zoekt op het internet, bijvoorbeeld van websites, databanken of sociale media. 

► e-books: een overzicht van met name e-books van boeken op de boekenlijst van jouw opleiding. 

 tijdschriften: een overzicht van de belangrijkste tijdschriften voor mondzorgkunde waar een digitale toegang voor is.

bronvermelding APA: een overzicht van de belangrijkste pagina's met informatie over de APA-richtlijnen, zodat je je bronnen goed vermeldt en geen plagiaat pleegt.

 ask a librarian: een overzicht van de informatiespecialisten die je kunnen helpen bij het zoeken van de juiste informatie voor jouw onderwerp of onderzoek. Zij geven vaak gerichte tips en trucs zodat je snel verder kunt met jouw onderzoek en niet vastloopt.