Skip to Main Content

Metis Gebruikershandleiding: FAQ

FAQ

Waar kun je een land kwijt als bijvoorbeeld een lezing of een workshop in het buitenland heeft plaatsgevonden? 

In Metis bestaat geen veld voor land, de Radboud geeft aan dat je het veld plaats als locatieveld kunt zien. Als na de plaats een komma, een spatie en het land worden ingevuld voldoet dit aan de APA-richtlijnen (Aarhus, Denemarken).

FAQ

Onder welk resultaattype moeten online colleges, workshops, lezingen e.d. geplaatst worden? Kan er een categorie webinar toegevoegd worden?

Gastcolleges, workshops en lezingen die online gehouden zijn kunnen geplaatst worden onder het resultaattype dat gebruikt zou worden als de activiteit fysiek had plaatsgevonden. Uitgangspunt is de inhoud van de activiteit. In de titel kan aangegeven worden dat de activiteit online heeft plaatsgevonden. Activiteiten in de vorm van een webinar kunnen ook ingedeeld worden in één van de resultaattypes die hier genoemd worden.

FAQ

Kunnen er verschillende vormen van titulatuur in Metis worden vastgelegd, bijvoorbeeld een Nederlandse en een Engelse variant?

De titulatuur in Metis wordt o.a. gebruikt om auteurs met dezelfde naam van elkaar te kunnen onderscheiden. Bij een uitdraai of in de repository is de titulatuur niet zichtbaar. Bij de Radboud is de titulatuur wel zichtbaar op de persoonlijke pagina van de onderzoeker. Het is hierbij niet mogelijk meerdere varianten in Metis vast te leggen. Als de onderzoekspagina's van de HAN vernieuwd zijn en gekoppeld kunnen worden met Metis zullen we kijken of hier de titulatuur uit Metis wordt gehaald of los van Metis op de website wordt ingevoerd.

FAQ

Kunnen onderzoekers die geen dienstverband bij de HAN hebben, maar die bijvoorbeeld via een kenniskring meewerken aan publicaties, ook opgenomen worden in Metis?

Onderzoekers die geen werkverband bij de HAN hebben worden in Metis opgenomen als externe auteurs. Als zij verbonden zijn aan publicaties waaraan geen andere onderzoekers met een werkverband bij het lectoraat zijn verbonden, dan zal die output niet terugkomen in de overzichten van het lectoraat. Via onderzoeksondersteuning@han.nl kan er wel om een extra overzicht van de output van deze auteurs gevraagd worden. Het hangt van het HAN-beleid af of deze onderzoekers in de toekomst in Metis wel gekoppeld worden aan het lectoraat.

FAQ

Kunnen in Metis tabellen gemaakt worden waarin per resultaattype het aantal resultaten aangegeven wordt?

We gaan aan de Radboud vragen om deze functie te bouwen. Je kunt dan per lectoraat of per meerdere lectoraten zien hoeveel van elk resultaattype in een bepaald jaar in Metis ingevoerd is.