Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Verpleegkunde 3 - CAT / EBP: 3d. Full text artikelen vinden

Routekaart voor het zoeken naar literatuur voor een CAT

HANQUEST

 

Zet de volledige titel van het artikel in de zoekbalk en klik op zoeken. Als het artikel full text beschikbaar is, zie je onder de titelbeschrijving de link naar de full text.

GOOGLE SCHOLAR

Google Scholar Search

Zet de volledige titel van het artikel in de zoekbalk en klik op zoeken. Als het artikel full text beschikbaar is, zie je rechts van de titelbeschrijving de link naar de full text.

FULL TEXT-ARTIKELEN

1. Knip en plak de titel in HANQuest.

2. Knip en plak de titel in Google Scholar.

  • Om via Google Scholar te zien welke artikelen de HAN en de RU full-text heeft klik hier.

3. Stuur je informatiespecialist een mail. 

4, Check de pdf hieronder voor extra tips.

VIA RADBOUD UNIVERSITEIT

Om full text-artikelen te kunnen downloaden bij de Radboud Universiteit (RU), ga je naar een bibliotheek van de universiteit. Ga bijvoorbeeld naar:

- de Medische Bibliotheek. Daar staan 15 gastcomputers waar je als bezoeker gratis artikelen kunt downloaden. Het is handig om een USB-stick mee te nemen waar je de artikelen op zet. De Medische Bibliotheek is op loopafstand van het HAN-gebouw aan de Kapittelweg.

- het Huygensgebouw. Neem de hoofduitgang van het HAN-gebouw, ga direct naar links en steek over bij de stoplichten. Het markante gebouw van natuur- en wiskunde ligt zo’n 50 meter naar rechts. Aan de balie van de bibliotheek vraag je om toegang tot de online bestanden. Je hebt hiervoor een identiteitsbewijs nodig. Hierna krijg je een inlogcode die een dag geldig is.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb een artikel gevonden maar kan de full text niet vinden. Wat nu?

Als je de full text van een artikel niet kunt vinden, kun je het volgende doen:

-        Knip en plak de volledige titel in HANQuest en Google Scholar en kijk of de de full tekst daar wel beschikbaar is. Als nee, raadpleeg dan een informatiespecialist van jouw opleiding.

Nog meer mogelijkheden om de full text te vinden, staan hier: https://libguides.studiecentra.han.nl/Fulltext-artikelen

 

Ik zoek in een databank van de HAN Studiecentra maar ik kom niet bij de full tekst. Wat gaat er fout?

Als je niet bij de full text kunt, kan het zijn dat je via Google naar de databank bent gegaan. Ga naar de databank via de HAN Studiecentra en log in met je HAN-account.

 

Ik heb een oud artikel gevonden maar het geeft wel antwoord op mijn onderzoeksvraag. Wat nu?

Als een artikel te oud is om te gebruiken maar de inhoud sluit wel aan op jouw zoekvraag, dan kun je via de citatiemethode op zoek gaan naar recentere artikelen over hetzelfde onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld met Google Scholar.

1.      Knip en plak de titel in Google Scholar

2.      Klik onder de titel de optie Geciteerd door…  aan

De resultaten die je nu krijgt zijn allemaal recenter.