Skip to Main Content

CINAHL: Full-text vinden

Zoeken naar verpleegkundige literatuur

Volledig artikel vinden

CINAHL is een databank van titels en samenvattingen van artikelen. Van enkele artikelen bevat CINAHL ook de volledige tekst. De toegang tot full text-artikelen is alleen beschikbaar na inlog met jouw HAN-account. Het is dus belangrijk om via de website van de HAN Studiecentra naar CINAHL te gaan.

Artikel in CINAHL met full text-toegang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de volledige tekst van een artikel beschikbaar is via CINAHL kan deze benaderd worden door op de knop 'PDF met volledige tekst' te klikken. De pdf wordt dan afhankelijk van de instellingen van je computer geopend in een nieuw tabblad of gedownload.

CINAHL heeft ook een filteroptie voor artikelen waarvan de volledige tekst beschikbaar is. We raden je echter aan deze niet te gebruiken, omdat je daarmee vaak veel nuttige artikelen over het hoofd ziet. Vaak is de volledige tekst van een artikel ook op een andere manier te vinden.

Artikel in CINAHL zonder full text-toegang

Als CINAHL geen toegang tot de full text van een artikel heeft kun je op verschillende manieren vaak alsnog de volledige tekst vinden:

Via google scholar

knip en plak de titel van het artikel in Google Scholar en kijk of er in de kolom rechts in je scherm een link met PDF, HTML of 'Han linker' verschijnt. Wanneer je niet op de HAN bent kan het zijn dat je eerst moet verbinden met de HAN account. Klik hiervoor linksbovenin op de drie streepjes - instellingen - bibliotheeklinks, en vul in de balk "Hogeschool van Arnhem en Nijmegen" in. Er kan nu gevraagd worden om in te loggen met je HAN account.

Via HAN Quest

knip en plak de titel van het artikel in HANQuest. Wanneer je ingelogd bent met je account is HANQuest automatisch verbonden met de bibliotheekservice, en kun je zien of de volledige tekst beschikbaar is. 

Libguide Full-text vinden

Wanneer je ook op deze manieren niet bij de volledige tekst kunt komen kun je de tips op de Libguide 'full-text zoeken' doornemen, of contact opnemen met een informatiespecialist. Kijk hiervoor bij het kopje 'Ask a Librarian'.