Skip to Main Content

CINAHL: Referentiemanager

Zoeken naar verpleegkundige literatuur

Van CINAHL naar referentie manager

Een referentiemanager is een handige tool om artikelen uit verschillende databanken in te verzamelen. Je kunt hiermee automatisch een bronnenlijst maken van alle referenties waarnaar je hebt verwezen in de tekst van je artikel. De HAN biedt sinds kort de referentiemanager Endnote aan, maar ook de gratis referentiemanager zotero is hiervoor erg geschikt.

Referenties exporteren vanuit CINAHL

Wanneer je in CINAHL artikelen hebt gevonden waarvan je de referentie wil dan kun je deze in een mapje verzamelen door op het blauwe icoontje naast de titel van een artikel te klikken (zie hiernaast). Het icoontje wordt dan geel, wat aangeeft dat het artikel in de map staat. Houd er wel rekening mee dat na 15 minuten inactief te zijn geweest of het tabblad gesloten te hebben deze map weer geleegd wordt.

Wanneer je de artikelen die je wilt exporteren hebt geselecteerd kun je in de rechter rij klikken op 'folder view'. Wellicht dat je hiervoor eerst op de twee pijltjes << moet klikken. Vanuit dit menu kun je wederom in de rechter rij op 'Export' klikken. De meeste referentiemanagers werken met de bestandsindeling 'RIS format'. Het bestandje dat je hiermee downloadt kun je importeren in jouw referentiemanager, waarna deze in jouw lijst komt te staan. 

Referentiemanagers

Voor het installeren en het gebruiken van referentiemanagers hebben we verschillende Libguides:

Libguide Endnote

Libguide Zotero

Referenties in map zetten