Skip to Main Content

Endnote: Home

Endnote - HAN

Met ingang van september 2022 biedt de HAN Endnote aan voor al haar studenten en medewerkers. EndNote is een programma dat je helpt bij het verzamelen, organiseren, citeren en delen van verwijzingen (=referenties) naar (en vaak ook de full text van) bronnen (artikelen, boeken, data, etc). Vanwege de snelheid en geavanceerde opties is EndNote niet alleen geschikt voor gebruik bij een scriptie of werkstuk, maar ook zeer geschikt voor het verwerken van grote aantallen publicaties in systematic reviews.

Een aantal voordelen:
- Doorzoek honderden online bronnen voor referenties en PDF's
- Vind in één klik 'Find full text' volledige artikelen (PDF's) bij referenties
- Lees, review, annoteer en doorzoek PDF's
- Deel jouw hele library (of een gedeelte) met (in- en externe) collega's, houd wijzigingen bij en beheer wie de data mag wijzigen
- Houd jouw bibliografische gegevens gezond met de automatische referentie- en link-update mogelijkheden
- Creëer regels om referenties automatisch te organiseren terwijl je werkt.

Endnote X9 -> Endnote 20
De handleidingen en video's in deze libguide hebben soms betrekking op Endnote X9. De HAN maakt gebruik van een nieuwere versie (Endnote 20), maar de inhoud is (bijna overal) hetzelfde. Zodra er nieuwe handleidingen of video's beschikbaar zijn, zullen wij de huidige versies vervangen.

Support
Er zijn vele handleidingen en video's aanwezig die ervoor zorgen dat Endnote eenvoudig te gebruiken is. Meer informatie is te vinden in deze libguide en op de website van Endnote.
- Zie je geen 'Cite While You Write' tool in Word? kijk dan eerst op Clarivate EndNote Support voor Cite While You Write.
- Heb je problemen met het installeren van EndNote? Neem dan contact op met de functioneel beheerders van team onderzoeksondersteuning (onderzoeksondersteuning@han.nl). 

Deze libguide zal de komende tijd nog aangevuld worden.

Introductie Endnote (Windows / macOS)

Creative Commons - Naamsvermelding