Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Endnote: Installeren

Installeren

- Medewerkers 
Medewerkers met een HAN-laptop kunnen het programma downloaden via de bedrijfsportal (Ga naar ‘Start’ - Alle Apps - Bedrijfsportal of Company portal).
Bezit je geen HAN-laptop, download dan het installatiebestand op Insite (medewerkers)
- Studenten
- Studenten kunnen de installatiebestanden op Insite (studenten) gebruiken.
- Vaste computers HAN
Endnote is op alle vaste computers binnen de HAN beschikbaar. Log in bij Endnote Online en synchroniseer met de Endnote app op de vaste computer. Hoe werkt dit? Dat lees je hier.....

De eerste keer...

Maak een "library/bibliotheek" in Endnote via File -> New.

Het is mogelijk om meer dan één library aan te maken en te gebruiken, maar meestal is dit niet handig. Neem bij voorkeur alle referenties in één library op. Daarbinnen kan je groepen aanmaken of kenmerken toevoegen.

Let op!
1. Sla deze library niet op in OneDrive, Google Drive of andere Cloud Services, maar op jouw harde schijf van de laptop / pc. Dit om de snelheid van Endnote optimaal te houden en problemen te voorkomen.

2. Een back-up maken (liefst op een andere schijf) is nodig. Dit kan op een gemakkelijke manier via File - Save a copy.
Bij een EndNote library wordt automatisch een .DATA directory aangemaakt voor files die met de library samenhangen. Als u een back-up maakt van de library via Windows, moet u óók deze .DATA directory kopiëren.

Support

Er zijn vele handleidingen en video's aanwezig die ervoor zorgen dat Endnote eenvoudig te gebruiken is. Meer informatie is te vinden in deze libguide en op de website van Endnote.
- Zie je geen 'Cite While You Write' tool in Word? kijk dan eerst op Clarivate EndNote Support voor Cite While You Write.
- Heb je problemen met het installeren van EndNote? Neem dan contact op met de functioneel beheerders van team onderzoeksondersteuning (onderzoeksondersteuning@han.nl).