Skip to Main Content

APA PsycINFO: Full-text vinden

Zoeken naar informatie over psychologie

Volledige tekst vinden

Sommige artikelen zijn via APA Psycinfo direct als volledige tekst te benaderen zolang je ingelogd bent. Artikelen waarvan alleen de titel en de samenvatting terug te vinden zijn moeten eerst op andere plaatsen worden opgezocht. 

Artikel in APA PsycINFO met full text-toegang

Bovenaan enkele artikelen staat een open-access icoon. Dit betekent dat het artikel benaderd kan worden zonder een uitgever hoeven te betalen. Deze artikelen zijn vaak gemakkelijk terug te vinden door bijvoorbeeld op de titel te zoeken in Google Scholar.

Bij enkele artikelen staat ook een PDF naar de volledige tekst van een artikel. Deze is echter alleen beschikbaar na inlog met jouw HAN-account.

Artikel in APA Psycinfo zonder full text-toegang

Als Psycinfo geen toegang tot de full text van een artikel heeft kun je op verschillende manieren vaak alsnog de volledige tekst vinden:

Via google scholar

knip en plak de titel van het artikel in Google Scholar en kijk of er in de kolom rechts in je scherm een link met PDF, HTML of 'Han linker' verschijnt. Wanneer je niet op de HAN bent kan het zijn dat je eerst moet verbinden met de HAN account. Klik hiervoor linksbovenin op de drie streepjes - instellingen - bibliotheeklinks, en vul in de balk "Hogeschool van Arnhem en Nijmegen" in. Er kan nu gevraagd worden om in te loggen met je HAN account.

Via HAN Quest

knip en plak de titel van het artikel in HANQuest. Wanneer je ingelogd bent met je account is HANQuest automatisch verbonden met de bibliotheekservice, en kun je zien of de volledige tekst beschikbaar is. 

Libguide Full-text vinden

Wanneer je ook op deze manieren niet bij de volledige tekst kunt komen kun je de tips op de Libguide 'full-text zoeken' doornemen, of contact opnemen met een informatiespecialist. Kijk hiervoor bij het kopje 'Ask a Librarian'.