Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

APA PsycINFO: Thesaurus

Zoeken naar informatie over psychologie

Wat is de Thesaurus van APA PsycINFO?

 

 

 

 

 

 

 

De thesaurus bevat trefwoorden die aan een artikel zijn toegevoegd. Die trefwoorden kun je vergelijken met een tag die is toegekend aan bijvoorbeeld een foto op Facebook of Instagram. Met die tag kun je vergelijkbare documenten vinden. De trefwoorden van de thesaurus werken ook zo. De MeSH van PubMed en de Medical Headings van CINAHL zijn ook op dit principe gebaseerd.

 

De thesaurus van APA PsycINFO bevat woorden en termen die gerelateerd zijn aan de psychologie.

 

Verschil APA PsycINFO en PubMed

In APA PsycINFO worden de nauwere termen niet automatisch meegenomen als je zoekt met een thesaurus-term. Hier kies je voor uitbreiden of explode om de onderliggende of nauwere termen mee te nemen in de zoekactie.

In PubMed worden de nauwere termen van de MeSH-term automatisch meegenomen in de zoekactie.

Hoe vind je Thesaurus-termen?

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn twee manieren om Thesaurustermen van APA PsycINFO te vinden:

- vink het vierkant Suggest Subject Terms aan;

- klik op Thesaurus op de blauwe balk helemaal bovenin.

 

In de tutorials hieronder staat dit verder uitgelegd, gevolgd door de stappen die hierna volgen. Aangezien het zoeken in CINAHL en in APA PsycINFO binnen Ebsco veel op elkaar lijkt, geven onderstaande tutorials voor CINAHL goede informatie voor het zoeken in APA PsycINFO.