Skip to Main Content

APA PsycINFO: Referentiemanager

Zoeken naar informatie over psychologie

Van APA PsycINFO naar referentie manager

Een referentiemanager is een handige tool om artikelen uit verschillende databanken in te verzamelen. Er zijn verschillende referentiemanagers beschikbaar, zoals Endnote en zotero. De HAN heeft een abonnement op EndNote, hier kun je een account aanmaken met het HAN-account. 

In de Zotero libguide kun je een uitgebreide uitleg terugvinden over deze referentiemanager. 

In deze video wordt uitgelegd hoe referenties vanuit APA Psycinfo kunnen worden geëxporteerd naar een referentiemanager zoals endnote en zotero. 

Referenties exporteren vanuit APA Psycinfo

Wanneer je in CINAHL artikelen hebt gevonden waarvan je de referentie wil dan kun je deze in een mapje verzamelen door op het blauwe icoontje naast de titel van een artikel te klikken (zie hiernaast). Het icoontje wordt dan geel, wat aangeeft dat het artikel in de map staat. Houd er wel rekening mee dat na 15 minuten inactief te zijn geweest of het tabblad gesloten te hebben deze map weer geleegd wordt.

Wanneer je de artikelen die je wilt exporteren hebt geselecteerd kun je in de rechter rij klikken op 'folder view'. Wellicht dat je hiervoor eerst op de twee pijltjes << moet klikken. Vanuit dit menu kun je wederom in de rechter rij op 'Export' klikken. De meeste referentiemanagers werken met de bestandsindeling 'RIS format'. Het bestandje dat je hiermee downloadt kun je importeren in jouw referentiemanager, waarna deze in jouw lijst komt te staan. 

Referentiemanagers

Voor het installeren en het gebruiken van referentiemanagers hebben we verschillende Libguides:

Libguide Endnote

Libguide Zotero

Referenties in map zetten