Skip to Main Content

APA PsycINFO: Inleiding

Zoeken naar informatie over psychologie

Inleiding APA PsycINFO

APA Psycinfo is een databank met uittreksels van artikelen gericht op de psychologie. De databank wordt beheerd door de American Psychology Association (APA), dezelfde organisatie die de APA-richtlijnen heeft opgesteld. De databank beheert meer dan 2000 tijdschriften en bevat verwijzingen naar tijdschriftartikelen, boeken en hoofdstukken op het gebied van gedragswetenschappen en sociale wetenschappen.

Om efficiënt te zoeken in APA Psycinfo , is het aan te raden om goed voorbereid aan de slag te gaan. Als je nog niet precies weet wat je zoekt of waar je naar op zoekt bent, is de kans klein dat je in Psycinfo vindt wat je nodig hebt. Je kunt je dan beter eerst oriënteren in bijvoorbeeld HANQuestGoogle Scholar of Tripdatabase. Ook is het verstandig om voor je onderzoek een zoekschema in te vullen.

Wanneer gebruik je APA PsycINFO?

  • je bent op zoek naar wetenschappelijke informatie op het gebied van de psychologie
  • je wilt een interventie onderzoeken op het gebied van de psychologie.
  • je wilt een review, meta-analyse of praktijkgericht onderzoek uitvoeren.

Toegang tot APA PsycINFO

Binnen de HAN zoek je in APA PsycINFO met Ebsco.

Ga naar de databank APA PsycINFO via de website van de HAN Studiecentra of via de LibGuides. Zo heb je direct toegang tot de full text van de artikelen.

Let op! Ga niet naar APA PsycINFO via Google. Als je via Google naar APA PsycINFO gaat, kom je niet bij de database. Je hebt pas toegang na inlog met jouw HAN-account.

Zoeken in APA Psycinfo