Skip to Main Content

Social Work Deeltijd themagids - Zorg: Links

Gids met informatie rond de thema's gehandicaptenzorg + geestelijke gezondheidszorg + ouderenzorg

Links

Een selectie aanbevolen websites. Zelf een goede website gevonden die hier niet genoemd wordt? Link die niet werkt? Laat het weten aan Arjan Doolaar, informatiespecialist Social Work Deeltijd.

Laatste aanvulling: 2 oktober 2021

Kennisplein Gehandicaptensector

Website voor begeleiders en ondersteunende professionals die zich bezighouden met de zorg voor en ondersteuning van mensen met een beperking.

De kennis is geordend op thema's en doelgroepen, verdeeld in de rubrieken ‘Feiten en cijfers’, ‘Direct aan de slag’, ‘Verdieping’ en ‘Verhalen uit de praktijk’.

StatLine

Elektronische databank van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) om zelf tabellen en grafieken samen te stellen aan de hand van gegevens over economie en samenleving.

De informatie is gratis en kan worden geprint of gedownload. Bekijk gegevens per thema of recente cijfers per thema.

Body of Knowledge

Beschrijving van het kennisfundament voor het sociaal werk, bedoeld voor huidige en toekomstige sociale professionals.

De website is opgebouwd uit de onderdelen Methodieken, Professionalisering, Sociaal Wetenschappelijk, Ethiek en Beleid & organisatie.

Kennisdossiers Movisie

Kennisdossiers per thema met nieuws, agenda, publicaties, interventiebeschrijvingen, praktische tools (pdf), praktijkvoorbeelden (pdf) en Wat werkt dossiers.

Er zijn onder meer kennisdossiers Informele zorg en Maatschappelijke zorg.

Praat met mij 'gereedschapskist'

Vier eenvoudige methoden om in gesprek te gaan met mensen met een licht verstandelijke beperking om te achterhalen hoe zij  hulp en ondersteuning ervaren.

Bekijk video Praat niet over mij maar met mij. De methode is ontwikkelt onder supervisie van Movisie voor beleidsmakers, wijkprofessionals en buurtbewoners.