Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

SWD themagids - Zorg: Nederlands

Gids met informatie rond de thema's gehandicaptenzorg + geestelijke gezondheidszorg + ouderenzorg

Tijdschriften Zorg - Nederlands

Raadpleeg voor een overzicht van alle beschikbare bronnen de website van de HAN Studiecentra.

Zorg+ Welzijn

Zorg+ Welzijn: Voor alle professionals met een hart
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1381-4664 (papier), 2468-1369 (online)
Verschijnt 10× per jaar
Voortzetting van Welzijnsweekblad

Aanwezig vanaf: volume 1, 1994 – volume 23, 2017 (papier, bewaartermijn 10 jaar), volume 22, nummer 1, 2016 - heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Magazine met relevante achtergronden, interessante interviews, prikkelende columns en handige tips ter ondersteuning van het dagelijks werk in het sociaal domein. Maak kennis met het werk van collega’s in het dynamische werkveld en blijf op de hoogte van de veranderingen in de jeugdzorg, ggz, de gehandicaptenzorg, het jongerenwerk, het zorgen in de wijk, het welzijnswerk en de thuiszorg. De website biedt aanvullende informatie, onder meer met Onderzoek en Dossiers en een abonnement op een nieuwsbrief. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

Denkbeeld

Denkbeeld: Tijdschrift voor Psychogeriatrie
Uitgave van  Bohn Stafleu van Loghum in samenwerking met de Vereniging voor Psychogeriatrie (VPG)

ISSN 0926-7182 (papier), 1876-5653 (online)
Verschijnt 6× per jaar

Aanwezig vanaf: volume 19, nummer 1, 2007 – heden (papier, bewaartermijn 10 jaar), volume 16, nummer 1, 2004 – heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat. Het tijdschrift schenkt aandacht aan alle problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit. Denkbeeld informeert zijn lezers op uiterst begrijpelijke en inzichtelijke wijze over ervaringen en nieuwe ontwikkelingen in wetenschap, praktijk en beleid van de psychogeriatrische hulpverlening. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

Gerōn

Gerōn: Tijdschrift over ouder worden & samenleving
Uitgave van  Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1389-143X (papier), 2352-1880 (online)
Verscheen 4× per jaar

Aanwezig vanaf: volume 17, 2015 – volume 19, 2017 (papier), volume 16, nummer 1, 2014 – volume 20, nummer 4, 2018 (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Vaktijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving voor professionals die in praktijk en beleid van de ouderenzorg werkzaam zijn. Gerōn heeft vier aandachtsgebieden:welzijn (ethische vragen, zingeving, participatie, vrije tijd, bewegen, sociale relaties), zorg (gezondheid, welzijnswerk, intra- en extramuraal, financiering van de gezondheidszorg), huisvesting (bouwen, wonen, woongroepen, woonzorgzones) en inkomen (arbeid, pensioenen, AOW, langer werken). Het archief van het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

PsychoPraktijk

PsychoPraktijk: Vakblad voor psychologie, psychotherapie & psychiatrie
Uitgave van  Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1878-4844 (papier), 2210-7754 (online)
Verscheen 6× per jaar
Voortzetting van Psychopraxis

Aanwezig vanaf: volume 1, 2009 – volume 8, 2016 (papier), volume 1, 2009 – volume 8, 2016 (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. Informatie over recente ontwikkelingen en handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergroten. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

JGZ

JGZ: Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1567-8644 (papier), 1876-598X (online)
Verschijnt 6× per jaar
Voortzetting van Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg 

Aanwezig vanaf: volume 32, nummer 1, 2000 – heden (papier), volume 44, nummer 1, 2012 – heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft en behandelt belangrijke praktijkervaringen, onderzoeksresultaten en aanverwante onderwerpen. Het tijdschrift kan online geraadpleegd en doorzocht worden na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

Zorgvisie

Zorgvisie: Magazine voor beleid en management
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1384-4199 (papier), 2468-1415 (online)
Verschijnt 12× per jaar
​Voortzetting van Het ziekenhuis 

Aanwezig vanaf: volume 46, nummer 1, 2016 - heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Nieuws, achtergronden en analyses in de gezondheidszorg. Het tijdschrift zoekt de verdieping en informeert over oplossingen die de zorg beter maken aan de hand van spraakmakende interviews, best practices, achtergrondverhalen, analyses en thema-artikelen. Op de website staat het laatste nieuws en verdieping over actuele thema’s. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

TvV Tijdschrift voor Verzorgenden

TvV Tijdschrift voor Verzorgenden
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 0921-5832 (papier), 2468-1350 (online)
Verschijnt 12× per jaar

Aanwezig vanaf: volume 47, nummer 5, 2015 - heden (papier), volume 48, nummer 1, 2016 - heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Vakblad voor verzorgenden werkzaam in de verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg. Dagelijkse zorgverlening, ziektebeelden, maar ook ethische vraagstukken, nieuws en praktijkervaringen komen aan bod. De website biedt aanvullende informatie en 2x per week een digitale nieuwsbrief. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

Verslaving

Verslaving: Tijdschrift over verslavingsproblematiek
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1875-1842 (papier), 1875-7073 (online)
Verscheen 4× per jaar
Voortzetting van Handboek verslaving en Nieuwsbrief verslaving

Aanwezig vanaf: volume 1, 2005 – volume 13, 2017 (papier, bewaartermijn 5 jaar), volume 1, nummer 1, 2005 – volume 13, 2017 (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg met toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt Verslaving aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden. Deze achtergrondinformatie wordt afgewisseld met onderhoudende korte bijdragen, prikkelende discussies, toelichtingen en actuele literatuurinformatie. Het archief van het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.

GZ-psychologie

GZ-psychologie: Het vakblad over gezondheidspsychologie, psychotherapie en psychiatrie
Uitgave van Bohn Stafleu van Loghum

ISSN 1879-5080 (papier), 1879-5099 (online)
Verschijnt 8× per jaar
Hierin opgegaan PsychoPraktijk

Aanwezig vanaf: volume 8, nummer 6, 2016 – heden (papier), volume 1, nummer 1, 2009 – heden (online)
Doorzoekbaar in HANQuest

Vakblad met wetenschappelijke artikelen over diagnostiek, indicatiestelling en behandelingen, daarnaast informatie over de praktische uitoefening van het vak, zoals de opleiding, profielen en richtlijnen en een aantal vaste rubrieken, zoals nieuws en agenda. Het tijdschrift kan online worden geraadpleegd na inlog met het HAN-account via de databank SpringerLink.