Via de HAN-linker in Google Scholar kun je snel zien of je toegang hebt tot de fulltekst van een artikel. Bekijk de video en installeer de HAN-linker op jouw laptop.
Zet de volledige titel van het artikel in de zoekbalk en klik op zoeken. Als het artikel full text beschikbaar is, zie je onder de titelbeschrijving de link naar de full text.
Zet de volledige titel van het artikel in de zoekbalk en klik op zoeken. Als het artikel full text beschikbaar is, zie je rechts van de titelbeschrijving de link naar de full text.
1. Knip en plak de titel in HANQuest.
2. Knip en plak de titel in Google Scholar.
3. Stuur je informatiespecialist een mail.
4, Check de pdf hieronder voor extra tips.
Ik heb een artikel gevonden maar kan de full text niet vinden. Wat nu?
Als je de full text van een artikel niet kunt vinden, kun je het volgende doen:
- Knip en plak de volledige titel in HANQuest en Google Scholar en kijk of de de full tekst daar wel beschikbaar is. Als nee, raadpleeg dan een informatiespecialist van jouw opleiding.
Nog meer mogelijkheden om de full text te vinden, staan hier: https://libguides.studiecentra.han.nl/Fulltext-artikelen
Ik zoek in een databank van de HAN Studiecentra maar ik kom niet bij de full tekst. Wat gaat er fout?
Als je niet bij de full text kunt, kan het zijn dat je via Google naar de databank bent gegaan. Ga naar de databank via de HAN Studiecentra en log in met je HAN-account.
Ik heb een artikel gevonden dat antwoord geeft op mijn onderzoeksvraag maar het is oud. Wat nu?
Als een artikel te oud is om te gebruiken maar de inhoud sluit wel aan op jouw zoekvraag, dan kun je via de citatiemethode op zoek gaan naar recentere artikelen over hetzelfde onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld met Google Scholar.
1. Knip en plak de titel in Google Scholar
2. Klik onder de titel de optie Geciteerd door… aan
De resultaten die je nu krijgt zijn allemaal recenter.
