Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Master Pedagogiek - Literatuuronderzoek 2021: Thuistoegang bronnen

Hoe kun je ook vanuit thuis toegang krijgen tot artikelen?

Artikelen zitten in databanken. Deze databanken zijn niet vrij en openbaar toegankelijk maar zijn gekoppeld aan abonnementen. Voor HAN studenten en medewerkers beheren de HAN studiecentra deze abonnementen.

Om gebruik te kunnen maken van de databanken moet je je identificeren als HAN student of medewerker. Dit kan door gebruik te maken van de IP adressen van de HAN of door in te loggen met je HAN account.

Wanneer je binnen de HAN werkt op een HAN computer of je eigen laptop, zul je waarschijnlijk gebruik maken van Eduroam als WiFi netwerk. Daarmee wordt jouw computer automatisch herkend als HAN computer en heb je toegang tot de databanken.

Wanneer je buiten de HAN werkt op je eigen computer zijn er andere mogelijkheden om herkend te worden als HAN student/medewerker. Hieronder enkele tips voor optimale toegang tot artikelen, met name als je op je eigen computer, vanuit thuis je literatuuronderzoek uitvoert.

Zie ook de pagina over 'fulltext vinden'. Hierop vind je tips die je helpen om bij de fulltext van artikelen te komen.

Tip 1: Werk via Workspace

Wanneer je werkt via Workspace word je herkend als HAN student/medewerker omdat je ingelogd bent met je HANAccount. Bij het zoeken naar literatuur heb je dan altijd direct toegang tot de fulltext van het artikel als deze via onze databanken beschikbaar is.

Om via Workspace te kunnen werken moet je een programma downloaden op je computer. Uitleg hierover vind je op HAN Insite.

Tip 2: Ga naar de databank via de website van de HAN Studiecentra

Als je een artikel in een bepaalde databank via Google vindt, zul je deze niet kunnen openen. Je zult de databank via de website van de HAN Studiecentra moeten openen door van daar uit in de databank in te loggen met je HANAccount.

Overige middelen: Lean Library Access extensie

Voor diverse browsers is de extensie Lean Library Access beschikbaar. Deze maakt het vinden van fulltext artikelen buiten de voorzieningen van de HAN Studiecentra om gemakkelijker. Dat wil zeggen als je toch via Google zoekt en bijvoorbeeld op betaal- of inlogschermen van een uitgeverij terecht komt. Met de Library Access extensie in je browser krijg je een melding zodra je een artikel vindt dat in een van onze databanken beschikbaar is. Je krijgt dan tevens de optie om direct met je HANAccount in te loggen.

​Ga naar https://www.leanlibrary.com/download/ voor het downloaden van de extensie.